Долче и Габана си купиха най-старото кафене на Портофино

03 May 2023
Виолина Христова, Рим
Барът "Екселсиор", вече собственост на Долче и Габана,  е с вековна история.
Снимка: Архив
Барът "Екселсиор", вече собственост на Долче и Габана, е с вековна история. Снимка: Архив

Доменико Долче и Стефано Габана си купиха най-старото кафене в Портофино, съобщи вестник "Република". Барът "Екселсиор" е с вековна история. Догодина ще празнува юбилей, тъй като е открит през 1924 г. от Сантин и Лина Репето. През годините е бил любимо място на много известни личности от историята, сред които и Гулиелмо Маркони, знатните фамилии Боргезе и Колона - те обичали да сядат там за кафе или аперитиви.

Очаква се в края на месеца заведението да направи официално откриване, като в бъдеще ще функционира по формулата Fashion Caffè.

Двамата дизайнери са изключително привързани към чаровното градче в Лигурия. В зоната на Чинкуе Тере те притежават няколко вили, където прекарват ваканциите си. Сред тях е и къщата "Троси Фракаси", която навремето наемаше и Силвио Берлускони.

Миналата година Долче и Габана отвориха и бутик до площадчето на курорта, точно когато там отпразнува сватбата си с Травис Баркър тяхната приятелка Кортни Кардашиян.

Портофино е със сигурност едно от най-любимите места в Италия не само на чуждите туристи, а и на холивудските звезди. В градчето, където имат приказни къщи едни от най-известните италиански богаташи, са снимани и много филми. Портофино е сред любимите места на туристите в Италия.
Снимка: Архив

Портофино е сред любимите места на туристите в Италия. Снимка: Архив

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/