Кое митично същество си според твоята зодия

21 April 2023
Тина Арнаудова

Гръцките митове са написани, за да обяснят защо животът и нашето съществуване са такива, каквито са. Съществата от цялата митология по света са описани по такъв начин, че да представят чертите, както добри, така и лоши на човечеството. Нашият страх и гордост, нашата лакомия и срам - всичко това е отразено в различни митични създания.

Тъй като голяма част от зодиака е основана на митологията, е логично да има митично създание за всеки зодиакален знак.

Дали принадлежите на царството на феи, русалки, елфи или върколаците са вашите създания?

1. Овен - Върколаци
Известни също като Ликани, те са били човешка раса, които са могли да се превръщат във вълци, по-големи от нормалните. Някои истории твърдят, че това над тях тегнело проклятие, което ги превръщало от човек в чудовище без тяхно съгласие по време на пълнолуние.

2. Телец - Дриади
Известни още като горски нимфи, дриадите са били изключително красиви дървесни духове. Легендата гласи, че ако дървото, от което са произлезли, умре, те също напускат живота. Любовта към природата и изключително здравата връзка с техния дом и корени е типично за Телеца.

3. Близнаци - Феи
Магични същества, които често се изобразяват с пеперудени крила. Известни с малкия си ръст и палав характер. Те не умеели да лъжат, но били много убедителни с думите.

4. Рак - Сирени
За да не се бъркат с русалките, истинските сирени имали крила и живеели край морето. В някои легенди те се изобразяват като красиви жени, които с песните си примамвали моряците и техните плавателни съдове към скалите, в които се разбивали и умирали.

5. Лъв - Нефилими
Потомството на хора и ангели. В някои истории са описани като гиганти, които са по-високи, по-силни и по-тъпи от повечето хора. В други истории те са красиви създания с прибиращи се крила от етер, известни със страстното си и безпощадно поведение.

6. Дева - Елфи
Магични създания, които живеели отделно от човешкото общество, но едновременно помагали и пречили на хората. Те били вечно спокойни и много красиви. Поставяли техните ценности и традиции преди всичко друго.

7. Везни - Силфи
Известни са като духовете на въздуха и се смятали за защитници на красотата и рекламни лица на суетата. Твърди се, че защитавали външния вид на тези, които им били фаворити. Те са били отговорни и за образуването на облаците.

8. Скорпион - Вампири
На тези същества е било много трудно да се противопоставят околните, защото те излъчвали мощна и привлекателна аура. Те нямали власт да принудят някого да направи нещо, но били много убедителни. Трябвало е наистина човек да е невероятно силен, за да им каже „не“. Мрачни, знойни и секси създания.

9. Стрелец – Кентаври
Получовек-полукон, кентаврите били физическото изражение на логиката над животинската природа. Славили са се като страхотни учители и философи, но също така са били и податливи на похотливата животинска природа.

10. Козирог - Сатири
Получовек-полукоза, сатирът е бил известен със своята сексуална природа. Като Дионсиеви животни те вярвали, че всяко физическо удоволствие е измислено за тях и често се наслаждавали на всичко в излишък. Остарявайки обаче, Сатирът ставал по-трезвен и поемал отговорността за опазването на дивата природа.

11. Водолей - Андроиди
Получовек-полуробот, андроидите са били по-привлекателни, по-интелигентни и по-силни от хората. Те обаче са били емоционално недъгави и не са притежавали никаква креативност. Известно е също, че са се разболяват от грешките на хората и се бунтували от време на време. Интелигентни, неемоционални и революционни.

12. Риби - Русалки
Получовек-полуриба и обект на световния фолклор, русалките принадлежали към морето и са били по-духовни от хората. Те притежавали призрачно красиви гласове, но като цяло не изпитвали нужда да убиват хора като сирените. Красиви, ефирни и недосегаеми.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/