3 задължителни стъпки, ако искате да имате своя любовен хепиенд

16 April 2023
Вяра Султанова

Дори ако вие и вашата половинка имате късмета да се влюбите взаимно от пръв поглед, има някои неща, които все още трябва да се случат, за да разберете дали това наистина е вашата истинска сродна душа.
Ето 3 стъпки, за да получите своя щастлив край.

1. Среща
Взаимодействайте помежду си, прекарвайте време заедно, говорете си за нещата, които ви харесват, независимо дали това е опера или спорт, сонети на Шекспир или извънземни.
Ако имате отворен ум и се съсредоточите върху взаимодействията, много скоро ще разберете дали този човек ще остане просто поредната „среща“. Или може да откриете, че той е сродна душа, която не става за партньор в живота. Или, за щастие, и двамата осъзнавате, че сте намерили половинката си един в друг.

2. „Чифтосване”
Запитайте се: „Как се отнася този човек към мен? Как се отнасям към него? " Заедно с главозамайването, приливът на вълни от любов и страст, има ли уважение и внимание в отношението ви един към друг?
Когато казва, че ще направи нещо, наистина ли го изпълнява? А вие?
Ако това, което хората чувстват, казват и правят, е последователно, е тоава е налице това, което е необходимо за любящи и здрави взаимоотношения. С други думи, тези неща могат да ви покажат дали сте в състояние да се „чифтосвате” - да бъдете сродни души, които са и партньори в живота.

3. Преценете
Ако изглежда, че нещата удрят сериозно на камък, е време да си поемете дълбоко въздух, да се отдръпнете и да прецените. Има ли промени, които може да направите в поведението си? Компромисът с неща като дейности и приспособяване към предпочитанията на другия може да бъде чудесен начин да надградите връзката си.

Тази седмица може да е пица и гледане на спорт за него. Следващият уикенд може да бъде суши и посещение на музей за вас.
Може също така да практикувате активно слушане с партньора си, за да намерите най-добрия стил на комуникация и за двама ви. По този начин вие чувате какво казва и той също може да се научи да ви чува истински.

Всичко това са примери за здравословна адаптация и могат да доведат до положителни промени и растеж. Това са начини да подобрите и изградите отношенията си със сродната си душа.

Но ако компрометирате принципите си, правейки неща, които ви унижават или понижават самочувствието ви, е време да погледнете дълго и внимателно какво се случва.

Ако се чувствате неудобно и тревожно, това е вашата интуиция, която се опитва да ви предпази от потенциална вреда. Може би е време да прекъснете връзката, временно или за постоянно.

Дори ако човекът, с когото сте във вредни отношения, е вашата сродна душа, вие все пак може да изберете да не бъдете с него.
Каквото и да се случи, дайте си полза да опознаете партньора си. Докато преминавате през различни етапи на връзката си, ще откривате неща за него - и за себе си. Това осъзнаване ще ви помогне да изградите по-добри отношения с половинката си.

Сродна душа? Партньор за цял живот? Изградете възможно най-добрата връзка и слушайте сърцето си.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/