8 неща, които никога няма да се случат, ако наистина обичаме човека, с когото сме

17 March 2023
Вяра Султанова

Ако мислите, че любовта е просто чувство, имаме новини за вас. Това е поведение. Това е ДЕЙСТВИЕ. Това е нещо, което подкрепя целта за взаимно удовлетворяваща връзка или брак.
Ако човек не желае да вложи чувствата си на любов в поведение и действия, които подхранват романтичните му отношения, тогава е време да постави под въпрос естеството на емоциите си. Дали това е удобно привличане, похот или истинска любов, която е устойчива?

Ето бърза проверка, която ще ви помогне да разберете дали това, което чувствате, всъщност е любов или нещо друго.

1. Съзнателно се поставяте в компрометираща ситуация
Не е необичайно за мъже и жени, които работят заедно, да изпият по една напитка след работа.
Да се поставите в ситуация, в която колегата може да ви се стори привлекателен през мътните пари на алкохола, е просто неразумно. Добрите намерения са обект на сериозен компромис под въздействието на алкохол.

Ако сте наистина влюбени, вашият ангажимент към връзката ви трябва да има приоритет пред вероятно изкусителни социални взаимодействия.

2. Пазите тайни от партньора си
Разбира се, не говорим за пазене на изненади за рожден ден и други специални поводи. Изненадите са ДОБРИ... тайните са ЛОШИ. Запазването на важна информация от партньора ви е опасно поведение, което може да доведе само до срив на доверието, когато бъде разкрита.

Когато сте влюбени, трябва да си доверявате добрите и лошите новини за всичко, което може да повлияе на възприятието ви един за друг.

Не е нужно да разкривате всеки детайл от предишна връзка, но криенето на съществуването й не е разумно.

3. Не уважавате другия
Да, всеки става капризен от време на време и всички се подхлъзваме и си го изкарваме на хората, които обичаме най-много. Въпреки това отношението към партньора ви с неуважение ВИНАГИ е неприемливо.

Викането, псуването и принизяването му е сигурен знак за емоционална незрялост и индикатор, че не го обичате и уважавате по начина, по който трябва. Любовта и уважението са неразделни в една интимна връзка.

4. Пренебрегвате го или го игнорирате
Пренебрегването на партньора ви е ГОЛЯМА улика, че любовта или не съществува, или бързо изчезва. Обратното на любовта не е омразата, а безразличието.

Ако вече не ви пука какво мисли, чувства или от какво има нужда вашата половинка, вашата любовна връзка е в беда. Време е да преоцените истинските си чувства. Може би отношенията ви са във временен спад, а Може би не. Устойчивата любов изисква грижи.

5. Отхвърляте молбите на другия за внимание или обич
Когато половинката ви не може да отдели няколко секунди за прегръдка, това се превръща в голям проблем с времето. Ако човек може да се отклони от молба за внимание или обич, която отнема по-малко от минута или две, време е да поставите под въпрос ангажимента си към него. Какъв е истинският проблем тук?

6. Не уважавате семейството му
Да обичаме семейството на партньора си, невинаги е лесно и понякога ни изправя пред предизвикателства по неочаквани начини.

Да обичаме близките на половинката си, може да е трудно, но неуважението към тях НЕ е приемливо. Вашият любим ги обича, така че една усмивка от време на време от ваша страна не би навредила.

7. Отказвате да говорите по важни въпроси
Изключването, вместо да говорите за проблеми, е добра рецепта за провал на връзката. Ако наистина обичате човека до вас, ще намерите кураж да говорите за проблемите си.
Здравите връзки са свързани с откровена и честна комуникация.

8. Оставяте го да върши цялата работа
Ако един човек върши цялата работа, за да поддържа съвместния ежедневен живот на двойката, това не е партньорство. Бракът е взаимно споделяне на отговорностите в живота, не само на забавленията.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/