Какво означава, когато сънуваме гей или лесбийски сънища

04 March 2023
София Вътова

Тъй като сънищата не са буквално тълкуване на реалността, може да е смущаващо за някои хора да сънуват, че са станали гейове или лесбийки. Но няма от какво да се притеснявате – това не означава, че сексуалната ви ориентация се е променила от хетеросексуална на хомосексуална, докато сте спали.

Гей и лесбийските сънища имат най-различни значения. Представям ви пет от потенциалните съобщения, които вашият мозък може да се опитва да ви изпрати.

1. Може да означава повече за вашите емоции, отколкото за вашите сексуални желания
Наистина е много лесно да оставим сънищата си да ни убедят, че ако видим на сън жена, която си прави прическа и се възбудим от това, , че неусетно сме се превърнали в тайни лесбийки, но това не е така.
Интензивните чувства към сънищата, в които има хомосексуален елемент, означават, че подсъзнанието ни се опитва да ни каже нещо за нашите емоции.
Помнете, че сънищата са твърде субективни. Водата ще означава нещо много по-различно за някого, който почти се е удавил като дете, отколкото за някого, който се чувства повече у дома си във вода, отколкото на сушата.

2. Може да означава, че разигравате ролеви игри в мозъка
Мозъкът работи по мистериозни начини. Ако в ежедневието си активно мислите за ролите на пола, не е рядко да сънувате, че имате сексуална среща с някого, който споделя вашата полова идентичност.
Наскоро грижили ли сте се за някого, който е боледувал? Готвили ли сте храна за вашето семейство? Купихте ли се страхотни обувки на ток? Тези ясно изразени „женски“ преживявания са примери за възприемане на конкретна полова идентичност - и как по-добре може мозъкът ви да ви помогне да празнувате, освен като ви покаже как се целувате с език с Дженифър Анистън в сънищата си?

3. Може да означава, че сте бременна
Ако сте жена, която продължава да сънува секс с други жени, това всъщност може да означава, че сте бременна. При господата се наблюдават същите щения, но спрямо техния пол на сън, когато са на път да станат бащи.
Когато жената е бременна, тя е много съсредоточена върху тялото си, нейните сънища може да отразяват факта, че обичат новия живот, който расте в нея. Открива, че тялото на жената е приятно, вълнуващо и мощно по начини, които никога не е изпитвала досега.
Сънищата за лесбийски секс са събудени от вашата полова идентичност. Какво по-"женско" от отглеждането на човек вътре в теб.

4. Ако се събудите от гей или лесбийски секс или сънувате, че се усещате неудобно, това може да означава, че се чувствате несигурни
Докато сънищата не могат да предскажат бъдещето, те могат да ви дадат представа за нещата, които в момента са в ума ви.
Ако в съня не се чувствате дискомфортно с хомосексуалността, това предполага някои страхове или тревоги относно вашата мъжественост (ако сте мъж) и женственост (ако сте жена). Може да изпитвате някои несигурност във вашите отношения с противоположния пол.

5. Може да означава, че поставяте под въпрос вашата сексуална или полова ориентация или идентичност
Може да живеете живота си като хетеросексуален човек, но да не сте съвсем такъв. Сексуалността не е черна или бяла. Има спектър от човешка сексуалност и полова идентичност и не всеки се чувства сигурен къде попада в тази скала през всеки един етап от живота си.
Докато сам по себе си хомосексуалният секс не означава, че сте окончателно гей или лесбийка, това може да означава, че сте мислили сериозно относно вашата сексуална ориентация или полова идентичност.

Хетеросексуален индивид може да има гей или лесбийски фантазии и сънища - и това все още не означава, че е гей, лесбийка, пансексуален, бисексуален... или нещо друго по-специално.
Това означава, че е човешко същество.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/