По какъв начин опитите за бебе „прецакват“ секса?

07 February 2023
София Вътова

Нищо не убива ерекцията по-бързо от секса по команда.

Чували сте приказката, че човек и добре да живее, в един момент решава да стане родител. Понякога нещата се получават от раз, но за някои двойки нещата се проточват с години.

Опитите за бебе може да съсипят и най-завидно добрия сексуален живот на една двойка.

Как да запазите желанието си един към друг, ако сексът бавно, но сигурно се превръща в инструмент на фабрика за правене на бебета, които все не искат да се появят?

1. Не прекарвайте 3 години в отчаян „бебешки“ секс

Лекарите препоръчват на двойките под 35 години да потърсят мнението на репродуктивен специалист, ако 12 месеца след опитите ви за бебе, все още не сте видели две черти на теста за бременност. За двойките над тази възраст препоръчително е да потърсят консултация след шестмесечни опити за зачеване. Няма нужда да чакате една петилетка да се случи чудо. Дайте си максимум половин година. Времето е ценно. Запазете здравия си разум и качеството на секс.

2. Снабдете се с тестове за овулация

Тестовете за овулация са от голяма помощ, ако сте в процес на опити за бебе. Не е необходимо постоянно да измервате базалната си температурата и няма нужда да гледате под лупа цервикалната слуз, гадаейки дали е „мътна“ или е като „белтък“. Потапяйте контролната лента в урина всяка сутрин през първата половина от цикъла, за да разберете колко близо сте до вулация. Ако тя наближава, отдайте се на ласки. Ако пък изобщо все още няма помен от нея, най-добре се гушнете в любимия и изгледайте заедно епизод от любимия си сериал.

3. Не очаквайте секс като през меден месец

Честно казано, сексът, който е предназначен за зачеване на бебе, най-вероятно няма да ви разклати от удоволствие. Няма нужда да го подплатявате със секси бельо или мръсни приказки, и без това е достатъчно скалъпен по презумция. Ако трябва си представяйте сцени от порнофилм, за да помогнете на свършването си. Едва ли сексът по график е нещо, което ще се нареди в топ 10 на най-големите ви оргазми.

4. Винаги оргазмирайте

Според съвместно проучване на изследователи от Университета на Куинсланд в Австралия и Университета Або Акедеми във Финландия все още не е ясно дали оргазмът може действително да помогне за изтласкването на сперматозоидите към яйцеклетката. Но има едно нещо, което определено може да направи - да ви помогне да се разтоварите от ежедневието. Опитите за бебе са достатъчно стресиращи, а оргазмите са доказан укротител на стреса. Така че, когато се опитвате да направите бебе, не забравяйте да направите каквото е необходимо, за да свършите. Все едно дали ползвате пениса, пръстите или езика на партньора, сексиграчки и собствената си ръка.

5. Оралната любов е добре дошла

Някои двойки забравят за оралната любов по време на бебеправещия секс, защото вярват, че слюнката може да забави сперматозоидите. С една дума, това е пълна инсинуация, целяща да възпре удоволствието ненужно. Правете френска любов на партньора си, но го помолете да не свършва никъде другаде освен във вагината ви. Просто (дух) не го оставяйте да влезе в устата ви.

6. Внимавайте с лубрикантите

Някои съставки в лубрикантите наистина може да забавят скоростта на сперматозоидите. Това не означава, че трябва да ги пропуснете, просто използвайте такива на водна основа.

7. Прегръщайте се след секс

Противно на общоприетото схващане, няма доказателства, че прекарването на един час след секс с крака във въздуха помага за забременяването.

Но пък нищо не пречи вместо да стоите в леглото като печено пиле да се погушкате с любимия. Това е чудесно време да се свържете отново с партньора си, да се смеете на леко недодяланите си опити за бебе, да се шегуватес ужасните съседи от долния етаж или да обсъждате имена за бъдещето си дете.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/