Какво прави в София това „Ферари” – същото като на Шумахер

31 January 2023
Виолина Христова, Рим
Снимката, обикаляща социалните мрежи, за която се предполага, че е от София
Снимката, обикаляща социалните мрежи, за която се предполага, че е от София

Италиански медии се чудят

Италианският всекидневник „Кориере дела сера” публикува на сайта си снимка на състезателно „Ферари”, изоставено в гробище за коли, питайки се как се е озовало там. В първия момент като я видите, направо ви подскача сърцето – „Ферари” F1, паркирана насред автомобилни отломки, с увиснала предна част, с черни найлонови чували отпред и отзад, както пояснява медията.

Според нея снимката, направена най-вероятно в покрайнините на София, циркулира из интернет от средата на януари. Вижда се, че колата е в много окаяно състояние, но от някои детайли се подразбира, че няма нищо общо с оригиналния едноместен автомобил, който беше каран от Шумахер и Барикело в златния период на „Ферари” във Формула 1. Тя се котира на рекордни цени сред колекционерите. През ноември една F2003-GA, посветена на Джани Аниели, беше продадена за 14,5 млн.евро. Става въпрос за перфектно поддържани болиди, които са в състояние да бъдат пилотирани на писта. Без двигател обаче цената им пада драстично. Богаташите, които ги купуват, се включват в програмата F1 като клиенти на „Ферари” и когато им се прииска, могат да си резервират писта. След това специален екип от Маранело отива при тях, за да им асистира.

„Българското” Ферари е макет, който се използва за излагане на експозиции и който е без механика. Това е модел, копиращ F1 от 2005 г., с която Шумахер спечели само едно състезание, отстъпвайки лидерството на младия Фернандо Алонсо. Моделът копира идеално надписите и рекламите на спонсорите, но допуска страхотни грешки – като например в графиката на числото 1, която напомня по-скоро тази на детските колички. Ако беше изложена в някой ресторант или бар, може би щеше да има по-добра съдба от тази, да стои сред отломките на коли, коментира „Кориере дела сера”.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/