Звезда от сериала "Кухня" критикува Путин за Донбас (Видео)

23 January 2023
24 часа
Дмитрий Назаров
Дмитрий Назаров

Популярният руски актьор Дмитрий Назаров, който играе ролята на Витя в световноизвестния руски сериал "Кухня", разкритикува действията на Путин и Русия в Украйна. Назаров коментара ситуацията в Донбас в едноминутен видеоклип в Youtube.

"Може би не е имало този геноцид, който се раздуха", твърди актьорът. Той пита защо, ако е било така страшно, както сега, властите в Русия го описват, защо 8 години са мълчали.

"Не сте ли имали ракети и танкове? Бойци ли не сте имали? Или сте се занимавали с нещо друго?", пита Дмитрий Назаров.

"Ваш любим човек е бит и вие си тръгвате за 8 години, дни, часове - няма значение. Ти му обръщаш гръб, знаейки, че го бият. Може би в този случай никой не е бит", завършва актьорът.

Преди дни стана ясно, че художественият ръководител на Московския художествен театър "А. П. Чехов" Константин Хабенски е уволнил Дмитрий Назаров и съпругата му Олга Василиева.

Причина за уволнението на звездата от "Кухня" са "негови критични изказвания по въпроса за специалната военна операция в Украйна", както в Русия официално наричат войната.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/