Сръбската футболна легенда Синиша Михайлович почина от левкемия

17 December 2022
24 часа
Синиша Михайлович
Синиша Михайлович

Сръбската легенда Синиша Михайлович е починал в болница в Рим, потвърдиха от неговото семейство. Той загуби битката с левкемията на 53-годишна възраст. Михайлович бе диагностициран с тежкото заболяване през юли 2019 година. Въпреки това той продължи да води "Болоня", откъдето бе уволнен в началото на септември.

„Съпругата Ариана, децата му Виктория, Вирджиния, Мирослав, Душан и Николас, племенникът Виоланте, майката Виктория и брат му Дражен с болка съобщават за несправедливата и преждевременна смърт на своя съпруг, баща, син и примерен брат Синиша Михайлович. Уникален човек, изключителен професионалист, услужлив и добър с всички. Той смело се бори с тази ужасна болест. Благодарим на лекарите и медицинските сестри, които се грижиха за него през тези години с любов и уважение, по-специално на Франческа Бонифази, Антонио Курти, проф. Алесандро Рамбалди и Лука Маркети. Синиша винаги ще бъде с нас“, гласи съобщението, с което семейството на Синиша обяви ужасната новина.

Бившият бранител е роден през 1969 година в Югославия. Той започва кариерата си във "Войводина", след което преминава и през отбора на "Цървена звезда", с който печели КЕШ през 1991 година. Михайлович прави голямото си име в Серия „А“, където играе за "Рома", "Сампдория", "Лацио" и "Интер". Треньорската му кариера също преминава изцяло на Ботуша, където за кратко бе наставник в "Болоня" на бившия бранител на ЦСКА Валентин Антов.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/