Лео Меси се радва на фланелка на България

23 November 2022
БД Онлайн
Меси се изненада приятно от подаръка
Меси се изненада приятно от подаръка
  • Камата ще коментира световното с Роналдо
  • Суперзвездата се разкрива в интервю пред бившия си треньор Стоичков

Лео Меси се радва на фланелка на българския национален отбор! Суперзвездата на световния футбол даде ексклузивно интервю пред българската легенда Христо Стоичков, излъчено в предаването "Код Спорт". Камата познава Меси още от дете, когато аржентинецът тепърва пробива в школата на "Барселона". По това време българинът е треньор на младите нападатели на каталунците. Оттогава двамата са добри приятели и неведнъж са се появявали заедно на публични събития.

Стоичков изненада суперзвездата с неочакван подарък - оригиналната негова фланелка от първата победа на България на световни финали срещу Гърция с 4:0 през 1994-та. Посланието на Ицо бе тя да напомня на Лео за малка България. "За моя голям приятел Лео Меси с най-добри чувства!", гласи надписът на фланелката. В края на интервюто двамата си размениха по едно копие от спечелени от тях "Златни топки".

Пред българина Лео сподели очакванията си за представянето на Аржентина на започващото световно първенство.

"Разполагаме с много силен състав, който знае във всеки мач как трябва да играе и има ясни идеи. Аржентина е готова за Катар. Проучили сме детайлно съперниците, с които ни предстои да играем в групата. Знаем какво да очакваме. Свикнахме да играем по определен начин, изградихме печеливш стил. Участието на световно първенство е тежко изпитание. Една грешка може да те извади от по-нататъшно участие в надпреварата. Попаднахме в много тежка група и трябва да започнем да печелим от първата среща. Така ще стигнем и до мача с Мексико, който играе много добър футбол и се опитва да ти отнеме притежанието на топката", добави Лео, чиято голяма мечта е спечелването на световната титла.

Стоичков заедно с приятеля си Роналдо
Стоичков заедно с приятеля си Роналдо

Стоичков вече е в Катар в ролята си на коментатор за тв компанията "Телевиса". Камата ще работи заедно с друг добър свой приятел - бразилеца Роналдо. От ФИФА събраха на едно място отбора на звездните коментатори. "Отново сме заедно на пост, Роналдо!", пише българинът под снимка с Феномена, с когото играха заедно в "Барселона". Сред техните колеги коментатори е и легендарният треньор Фабио Капело.

Ицо се разминава с Боби

Христо Стоичков и Борислав Михайлов се разминават в Катар. Двамата бивши съотборници все още са скарани и не си говорят. Ицо и Боби вече са в Катар, като се очакваше снощи да присъстват на откриването на Мондиала.

Боби заедно с шефа на УЕФА
Боби заедно с шефа на УЕФА

Стоичков и президентът на БФС участват в редица официални събития, но предпочитат да не се засичат. Камата ще остане дълго като коментатор в Катар, докато Боби се прибира у дома и вероятно ще пътува отново за закриването на първенството.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/