Херцог обвинява жена си в изневяра с 88 мъже

15 November 2022
168 часа
Двойката херцози Иън и Маргарет Кембъл не се радва дълго на щастлив семеен живот.
Двойката херцози Иън и Маргарет Кембъл не се радва дълго на щастлив семеен живот.

Между тях са двама министри и трима кралски особи. Срещу всички в дневника стои буквата V

Нейна гола снимка как само по перлена огърлица прави фелацио на човек без лице става топсвидетелство в съда

Тя фалшифицира писмо от предишната му съпруга, с което оспорва бащинството над синовете му

B изневяра с 88 мъже обвинява шотландският херцог на Аргайл Иън Кембъл своята трета съпруга Маргарет. Шумният им развод, придружен с кражба на лична кореспонденция, документни измами и голи фотографии, приключва през 1963 г. Мъжът, който е глава на благородническата фамилия, се разделя с жена си след серия публични скандали.

В списъка от 88 души, който той предоставя, са двама министри и трима души от британското кралско семейство. В съда е показана нейна снимка без дрехи да прави орална любов на мъж в обсипаната й със злато и сребро баня. Дамата е

разпозната по огърлицата от

три реда перли,

с която не се разделя през целия си живот. Лицето на партньора й не се вижда.

През годините е имало най-различни спекулации коя известна личност е запечатана в интимна поза. Самата херцогиня до края на живота си през 1993 г. никога не разкрива кой е бил мистериозният човек - нито пред съда, нито в интервюта.

Правителството назначава съдия, който да провери петима заподозрени, като проследи почерка им и го сравни с надписите на гърба на снимката. Резултатът от проучването не е представен публично и така и не се разбира дали е заснет някой от тези мъже, или образът е на друг.

Процесът протича при небивал интерес и накрая съдията изчита присъдата в продължение на три часа. Според нея Маргарет Кембъл

“е престанала

да получава удоволствие от нормалния секс

и се е отдала на отвратителни сексуални дейности, за да удовлетвори половия си апетит, който може да бъде задоволен само от много мъже". Самата херцогиня впоследствие в свои интервюта коментира, че съдията я е обиждал и си е позволил да бъде пристрастен, докато работата му е просто да отсъжда..

Бракоразводното дело е подето от Иън Кембъл след множество скандали между него и Маргарет. Според думите й мъжът й, който е ветеран от Втората световна война, проявявал физическо и психическо насилие и същевременно злоупотребявал с алкохол, хазарт и хапчета. Той я обвинява в серия от изневери. Вече разделени, и двамата не се спират пред нищо, за да докажат правотата си.

Аристократът използва случая, когато жена му е в Ню Йорк,

за да плати на ключар да проникне в къщата от баща.

Знае много добре, че тя си води дневник и го заключва в сейф. Освен него открива и голата снимка, която става топсвидетелството на процеса.

По време на изслушванията става ясно, че срещу много мъжки имена в тефтера на красавицата стои буквата V. Според херцога това означава, че е спала с всеки, който е отбелязан по този начин. Аргументът му е, че в бележка от началото на познанството им срещу неговото име стои същият знак. Маргарет обаче и тук запазва пълно мълчание. Не разкрива до края на живота си какво значи за нея кодът, който изпълва страниците на дневниците й. Медиите изписват цели страници по въпроса, но всичко остава само в категорията на догадките.

По времето, когато Иън открадва записките на съпругата си, той вече й е забранил достъпа до фамилното имение, макар че тя го е реставрирала и обзавела с пари на баща си.

Когато херцогът я завежда там за първи път, замъкът на Аргайл е в плачевно състояние, а собственикът му няма възможност да го поддържа. Тъстът на Иън - Джордж Хей Уигъм, обаче е мултимилиардер и за Маргарет не е проблем да се заеме с реновирането на замъка, като си мисли, че обезпечава общото им бъдеще.

След развода й е забранено да прекрачва границите на имението

и дори не може да прибере картините и мебелировката, които е купила с парите на баща си. Оказва се, че Иън Кембъл е подписал договор за продажба (според някои източници за дарение) преди брака им и имението става собственост на синовете от втората му жена.

В този момент красавицата предприема отчаян ход.. Изпраща на мъжа си писмо уж от предишната му съпруга, в което твърди, че не е баща на синовете им. Майката казва, че никога не е писала това. Всички подозрения падат върху Маргарет, но при разпитите тя не признава да е автор на фалшификата.

Следва нова хитрост от нейна страна. Заявява, че е бременна. Накарала една прислужница да намери достатъчно малко бебе, за да го представи като наследник на благородническия род. Но и този ход не успява.

В разгара на бурния скандал богатата наследница завежда контрадело срещу някога любимия си човек - Иън Дъглас Кембъл. Тя също го обвинява в изневяра, и то не с кого да е, а с втората съпруга на баща си Джейн Корби Уигъм.

В последния момент обаче херцогинята остава без свидетел. Принудена е да плати обезщетение от 25 000 паунда на мащехата си, която я съди за клевета и лъжесвидетелстване.

Така цялата сага завършва трагично за Маргарет, която преди да стане херцогиня е била омъжена за бизнесмена Чарлз Суини.

Фаталната жена е имала множество други връзки,

всички от които приключват безславно. Банкерът Джоузеф Томас я напуска заради друга жена, а тя не намира у изкуствоведа Теодор Русо качества на добър баща за двете й деца от Суини.

За да се омъжи за него, тя е развалила годежа си с Чарлз Гай Фелке Гревил, 7-и граф на Уоруик.

В личният живот на красивата има и други проблеми. Преди двете си деца от Суини тя е

родила мъртва дъщеря в осмия месец

и е направила 8 аборта, като първият е още на 15 години. Тогава баща й я изпраща в частна клиника, за да потуши скандала. Маргарет разказва тази част от биографията си в мемоарите, които пише през 1975 г., като до смъртта си продължава да обожава актьора Дейвид Найвън, от когото е забременяла.

Когато вече е омъжена за Чарлз Суини, й се случва почти фатален инцидент, от който едва оживява. През 1943 г. пропада в асансьорна шахта. Лети около 12 метра надолу.

По-късно си спомня, че се е спасила благодарение на въжето. "Сигурно съм се хванала за него, защото по-късно видях, че всичките ми нокти са откъснати. Явно съм паднала на колене и съм си пукнала задната част на главата, опирайки я в стената".

Наследницата на милиардера Уигъм оцелява след този инцидент, но претърпява

операция с 30 шева, а счупеният прешлен трудно заздравява.

Британското общество следи с интерес живота й. Тя е една от най-често сниманите личности на съвремието си. Предизвиква сензация още с пристигането си от Ню Йорк на 14 г. Представена е в двореца през 1930 г. Маргарет е светска личност, която не слиза от жълтите хроники. Облича се при най-известните дизайнери, включително и при Норман Хартнел, който е автор на сватбената рокля на кралица Елизабет II.

Но след всичките си перипетии по бракоразводното дело с Иън Кембъл тя е разорена. Първо отваря къщата си за посетители, но и така не успява да поддържа предишния си начин на живот. Баща й е починал и тя е принудена да се премести да живее в хотел. Оттам я изгонват през 1990 г., тъй като не може да си плаща сметките. Тогава трябва да отиде в старчески дом. Умира в него три години по-късно след падане. Навършила е 80 г.

18 години по-рано е написала мемоарите си под заглавието "Не забравяйте!" (Forget not!). А преди година историята й бе запечатана на филм, наречен "Един много английски скандал".

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/