Странни истории около кучето-депутат Фернанда

10 November 2022
Румяна Денчева
Кучето Фернанда мина по червения килим в първия работен ден на 48-ото народно събрание.
Кучето Фернанда мина по червения килим в първия работен ден на 48-ото народно събрание.

Оферти за покупка, заплахи, обиди,  публично обсъждани тестове за наркотици съпътстват живота на Петър, откакто осинови Фернанда


Навярно помните онова улично кученце, клекнало на червения килим пред парламента, за което се написаха балади, а в социалните мрежи издигнаха „кандидатурата“ му ако не за председател на парламента, то поне за редови депутат. Вероятно някои знаят и щастливия финал – Фернанда, както вече се казва тя срещна своя Човек – Петър. Но историята не продължи като в приказките с „и живели дълго и щастливо“.
Намесиха се апетити за бърза слава, орда „спасители“ на бездомни кучета, за които тя се оказа апетитна стока, защото червеният килим й качи цената. И неизбежните коментатори по фейса. Така животът не само на доскоро уличното кученце, а и на нейния осиновител- Петър, се промени, сподели той пред „24 часа“. Започнало  се , след като честитките се примесили с примамливи оферти за продажба. „Като не се съблазних, плъзнаха заплахи. За отвличане, за отнемане…“, разказва той. Наложи се приятели да нощуват в гарсониерата при двамата, за да не станат истина заплахите. Фернанда в новото си легло.
Кадър: Петър Илиев

Фернанда в новото си легло. Кадър: Петър Илиев

След това истерията продължава с публично обсъждане от каква паничка тя яде, защо не е махнат етикета от чисто новия повод, по колко часа на ден се разхожда, защо остава сама, докато съм на работа“, продължава той.

Не закъсняха „загрижени гласове“ да я осинови друг, защото той не можел да се грижи за нея, жилището било тясно, а той работел и нямал време за дълги разходки и пр. и пр. Из фейса плъзнаха негови снимки с други кученца, а стройно организирани групи лелки настойчиво започнаха да питат къде са те сега, намеквайки за нерадостна съдба.

Кампанията ескалира до там, че познати и непознати започнаха да звънят на телефона, да пишат лични съобщения, да изискват дневен отчет за това какво прави тя, дори да изискват документи за собственост и за доходи на собственика, какво яде, къде се разхожда, защо ушната марка още стои на нея.

Върхът бе и подканата за кръвен тест, че не употребява наркотици, който след това бе публично разнасян и обсъждан.  И всичкото това умело дирижирано от един неуспял кандидат-политик, който не успя да преглътне факта, че не той успя да намери популярното куче. А нещата са прости- Фернанда намери него и той нея, оставете ги просто да бъдат щастливи един с друг. Фернанда яде от купичката си

Фернанда яде от купичката си

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/