7 неписани правила на любовните връзки

02 November 2022
Тина Арнаудова

През последното десетилетие ландшафтът на запознанствата се промени драматично.

Въпреки че първата среща е много лично и уникално преживяване и всеки трябва да следва интуицията на сърцето си и вътрешния си GPS, за да навигира правилно в любовния пейзаж.

Ето списък от 7 правила за днешните запознанства, които може да ви помогнат да изградите щастливи, здравословни, пълноценни и дълготрайни отношения.

Преди да започнете да търсите нова връзка, излекувайте раните си и изчистете емоционалния си багаж

В противен случай ще продължите да привличате едни и същи хора постоянно.

Преди да започнете да търсите нова връзка, по-добре е да почистите вътре в себе си. Така ще прекъснете цикъла на повтарящите се модели и ще започнете да излъчвате нова честота, а след това Вселената ще ви срещне с човек, който съответства на новата ви вибрация.

Ако се интересувате от някого, не се притеснявайте да направите първия ход

Не се ограничавайте от предразсъдъци и убеждения, че мъжът е този, който винаги трябва да направи първата крачка. Ако ви харесва, отидете при него. Любовта обича смелите.

Бъдете естествени и уязвими

Хората често правим грешката да разкриваме само нашите лъскави качества пред нашия нов потенциален партньор, страхувайки се, че той няма да ни хареса или ще ни отхвърли, ако му се покажем в целия си блясък.

Но докато не сме себе си и не си позволим да бъдем уязвими с някого, просто ще блокираме пътя си към истинската интимност. Рано или късно маската, която поставяте, за да впечатлите партньора си, ще падне и той ще бъде наистина объркан и в конфликт с кого наистина се среща?

Не използвайте комуникацията като средство за контрол

Няма правила за това кой трябва да пише първо или колко време трябва да мине, преди да отговорите на съобщение. Ако искаш да споделиш нещо, да изразиш чувствата си или да направиш комплимент на другия, непременно го направи.

Не отказвайте да общувате, докато не ви изпрати съобщение обратно, или докато определено време не е минало, само и само за да играете игрички, за да получите надмощие.

Не бъдете лепки

Въпреки че е важно да поддържаме връзка и да поддържаме постоянна комуникация, това не означава, че трябва да затрупвате обекта си на желание със съобщения и обаждания. Не бъдете лепки и досадни, това никак не е секси.

Не тършувайте из профилите му в социалните медии

Знам, че може да бъде изкушаващо да прегледате профила в социалните медии на партньора си, за да го опознаете по-добре, но не го правете. Далеч по-интересно е да научите от него за миналите 5 години, отколкото да дисектирате всяка снимка и статус във виртуалното му пространство.

Не бързайте със секса

Този съвет може да изглежда в противоречие с настоящите тенденции в света на романтиката, където отношенията започват с небрежна креватна интимност. Макар да няма нищо лошо в този подход, но има потенциал за ненужно усложняване на нещата. Когато прекалено рано станем интимни с другия, оставяме химикалите в нашите тела да замъгляват преценката ни и сме склонни да правим избори, основани на химическите процеси, вместо на разум, логика и истински чувства.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/