Край на една епоха в тениса! Роджър Федерер се отказа

15 September 2022
24 часа
Роджър Федерер СНИМКА: Ройтерс
Роджър Федерер СНИМКА: Ройтерс

Многобройните фенове на Роджър Федерер едва ли ще се зарадват от това, което съобщи швейцарската легенда в тениса.

Носителят на 20 титли от "Големият шлем" обяви в специално писмо, че последният му турнир ще бъда купа "Лейвър" в Лондон от 23 до 25 септември. 

"Към моето тенис семейство и останалите. От всичките подаръци, които тенисът ми е направил през годините, най-големият без съмнение са хората, с които съм се срещал - приятелите, съперниците и най-вече феновете, които дават живот на спорта. Днес искам да споделя нещо с вас. 

Както повечето от вас знаят, в последните 3 години за мен голямо предизвикателство бяха контузиите и операциите. Работих здраво, за да си върна добрата форма. Но знам, че тялото ми има определен капацитет и граници и в последно време отчетливо ми го напомняше. Аз съм на 41 години и съм изиграл над 1500 мача за 24 години. Тенисът се отнесе към мен много по-щедро, отколкото съм мечтал и сега трябва да споделя кога ще прекратя състезателната си кариера. 

Купа "Лейвър" през следващата седмица в Лондон ще бъде моят последен АТП турнир. Разбира се, ще играя тенис и след това, но не в "Големият шлем" или веригата на АТП", написа Федерер. 

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/