Застреляха легенда на бойните изкуства

09 August 2022
24 часа
Леандро Ло има 8 световни титли в пет различни категории.
Леандро Ло има 8 световни титли в пет различни категории.

Един от най-великите шампиони по жиу жицу за всички времена Леандро Ло е бил застрелян в нощен клуб в Сао Пауло.

33-годишният бразилец предполагаемо е станал жертва на цивилен полицай, който в момента се издирва от органите. Ло е бил закаран в болница, където часове по-късно е установена мозъчна смърт.

Осемкратният световен шампион, чието пълно име е Леандро Ло Перейра до Насименто, е бил заговорен от въпросния цивилен полицай, докато е бил в спортен и нощен клуб с приятели. Очевидци твърдят, че полицаят е започнал да прави застрашителни жестове със стъклена бутилка, а Ло го обездвижил и му казал да се разкара.

В този момент полицаят извадил пистолет и прострелял в челото шампиона, който впоследствие е бил обявен за мъртъв в болницата. Според някои бразилски медии вече е установен извършителят.

Леандро Ло е осемкратен световен шампион в пет различни теглови категории, което е рекорд в жиу жицу. Той също така има осем панамарикански шампионски титли, четири национални и две европейски в категории от 76 кг до свръхтежка.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/