Физетин - средството против стареене

03 August 2022
Стефан Порязов

Физетинът се съдържа в някои плодове и зеленчуци. Този флавоноид притежава свойства, които не само подобряват здравето, но и свеждат до минимум механизмите на психични заболявания, свързани с възрастта, сърдечни заболявания и злокачествени новообразувания.

Физетинът може да се намери в ягоди, ябълки, краставици, райска ябълка, грозде, лук, киви, зеле, праскови и др.

Слави се със своите противовъзпалителни, химиопрофилактични, химиотерапевтични и сенотерапевтични способности.

Свойства и употреба на физетина

Антиоксидантно действие. Бори се със свободните радикали, които увреждат основни химикали в организма.

Сенолитична активност. Физетинът има сенолитичен ефект. Какво означава това? Този антиоксидант предотвратява дублирането на увредена ДНК, което е важно за забавяне на процеса на стареене и свързаните с възрастта заболявания.

Противораково действие. Притежава антипролиферативни свойства срещу някои видове рак. С други думи, той инхибира растежа на раковите клетки.

Намаляване на възпалението. Физетинът има силно противовъзпалително действие в тъканите.

Кардиологични функции. Физетинът има положителен ефект върху работата на сърцето и кръвоносните съдове. Той насърчава регенерацията на сърцето и предпазва от исхемични увреждания, ако се случи инфаркт. Може би това вещество е в състояние да предотврати инсулт.

Нежелани ефекти

В случай на предозиране на физетин реакцията на човешкото тяло е неизвестна. Най-добрият начин да подобрите здравето си с антиоксиданти е да въведете сезонни плодове и зеленчуци в ежедневната си диета. А наличието на пресни ягоди на вашата маса е най-добрият начин да компенсирате липсата на физетин.

11-те най-добри добавки против стареене

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/