Кристиано Роналдо е поискал разрешение да напусне "Манчестър Юнайтед"

03 July 2022
24 часа
 Кристиано Роналдо
Кристиано Роналдо

Португалският нападател на "Манчестър Юнайтед" Кристиано Роналдо е поискал разрешение да напусне отбора, ако в клуба се получи прилична оферта за него, съобщава британският вестник "Таймс".

Решението на нападателя е продиктувано от желанието му да играе в Шампионската лига до края на кариерата си. Роналдо вярва, че може да играе на най-високо ниво в продължение на три до четири години и би искал да бъде в отбор, в който да подобри и индивидуалните си постижения, информира БТА.

Също така се съобщава, че Роналдо има лични причини да напусне "Манчестър Юнайтед" след тежък период за семейството му. Сред основните претенденти за подписа му са "Челси" и "Байерн" Мюнхен.

37-годишният Роналдо, който е смятан от мнозина за най-великия футболист на всички времена, игра за Манчестър Юнайтед между 2003 и 2009 година, а след това се завърна през лятото на миналата година. Той е петкратен носител на "Златната топка", петкратен победител в Шампионската лига, четирикратен победител в Световното клубно първенство, трикратен шампион на Англия, трикратен шампион на Испания и шампион на Италия, а освен това и европейски шампион с националния отбор на Португалия.

В кариерата си той е играл още за "Спортинг Лисабон", "Реал Мадрид" и "Ювентус".

"Манчестър Юнайтед" завърши на шесто място във Висшата лига през миналия сезон и през новата кампания ще участва в турнира Лига Европа.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/