Митрофанова е Кичка, Киро - Панайот (Видео)

02 July 2022
Георги Милков
Елеонора Митрофанова се закани, че Русия ще затвори посолството в София, ако страната изгони 70 дипломати.
Елеонора Митрофанова се закани, че Русия ще затвори посолството в София, ако страната изгони 70 дипломати.

Руското посолство у нас е отваряло и затваряло много пъти, но такава естрадна какофония в комуникацията никога не е имало

Когато правителството на Кирил Петков падна, той обвини трима български политици и руската посланичка Елеонора Митрофанова. Това даде повод на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова да попита язвително: А защо забравя за Батман и Жената-котка.

Кирил Петков атакува на свой ред като обяви, че ще изгоним 70 руски дипломати, обвинявайки ги за шпиони. Това вбеси посланик Митрофанова, защото един от тия шпиони е нейният готвач. Тя отиде в Министерството на външните работи и обяви ултиматум: Ако до 12 ч в петък не бъде отменено решението за изгонването на дипломатите, Русия може да затвори посолството си в София.

Когато остане гладен, всеки би си изпуснал нервите, но все пак да припомним на уважаемата Елеонора Валентиновна, че е минало времето, в което руският посланик можеше да обявява ултиматуми на България.

В цялата 143-годишна история на двустранните ни дипломатически отношения са се случвали твърде много превратности. Руското посолство е отваряло и затваряло толкова пъти, че няма да ни стигнат времето и мястото, за да изброим хронологията.

В Първата световна война дори сме воювали един срещу друг. Тогава мнозина казват, че българите няма да тръгнат да се бият срещу руснаците.

Стой, та гледай! Конницата на ген. Колев направо попилява цялата руска дивизия в Добруджа, преследвайки я чак отатък Констанца.

През април 1918 г. са установени дипломатически отношения със Съветска Русия и през септември същата година са прекъснати.

Ако отворим броя на в. “Утро” от 2 април 1931 г., ще видим как се водят преговори за отваряне на съветско посолство в София. В същия брой в съседство е новината, че Народното събрание е бламирало правителството. Звучи като дежавю, нали?

Но изброяваме тези отделни моменти от общата ни дипломатическа история само за да стане ясно, че сме виждали какво ли не.

Това, което не сме виждали досега, е тази естрадна какофония при оповестяването на иначе важна новина. Премиерът Кирил Петков казва, че ДАНС изготвила доклада за руските шпиони, а Външно ги гони. Президентът Радев твърди, че такъв доклад от ДАНС не е виждал, а Външно казва, че е получило инструкции да изгони руснаците от шефката на кабинета на премиера - Лена Бориславова. А Митрофанова се жалва за готвача си. 

Е, такава дисхармония в комуникацията няма дори между Кичка Бодурова и Панайот Панайотов!

Вижте видеото 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/