Как станахме трети в Европа на футбол, но минивариантът му (Видео)

20 June 2022
24 часа
Националният отбор по минифутбол
Националният отбор по минифутбол

На европейско първенство по минифутбол (да, да, има и такова) в Кошице, Словакия България взе  бронзовите медали (не ни се беше случвало от 28 г., от незабравимото американско лято и Пеневата чета).

Успехът с бронзовите медали не е свързан само с третото място в Европа, което само по себе си е нещо като подвиг. То води със себе си и първо класиране на финали на световно първенство, което вероятно ще се проведе някъде през януари или февруари в Обединените арабски емирства.

Какво е обаче минифутбол и има ли той почва у нас? Говорят президентът на Българската асоциация по мини футбол (БАМФ) Борислав Александров и един от треньорите на националния отбор Даниел Несторов.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/