Как зодиите се справят с емоциите

01 June 2022
Тина Арнаудова

Всички изпитваме емоции, но всеки от нас си позволява да ги вади на показ, защото може да ни направи по-уязвими. Въпреки това невинаги е добре да пазим истинските си чувства, скрити от света само заради страха от нараняване.

Всеки зодиакален знак се опитва да се справи с емоциите си по определен начин.

Овен

Когато става въпрос за емоционална мъдрост, Овенът оглавява списъка. Хванат ли е от емоциите, той ще ги покаже. Но преди да направи това, ще провери дали тази проява на чувства ще им бъде от полза или не. Това може да варира от материалистичен до емоционален растеж. Овенът запазва хладнокръвието си през по-голямата част от времето и въпреки че може да се емоционално, той обикновено се контролира. Овенът понякога се вълнува или ядосва, но тези изблици се случват в редки моменти.

Телец

За упорития Телец емоциите са едни от най-важните неща, с които е трудно да се справи. Те го засягат дълбоко, но за разлика от повечето зодиакални знаци, които държат чувствата си под ключ, когато Телецът е емоционален, го показва. Неговият инат започва да се бунтува и често взима глупави решения. Не е изключено да крещи, да плаче или и двете едновременно.

Близнаци

За хората от тази зодия истинските емоции трябва да се пазят на тъмно. Така че, когато преглеждате постовете на Близнаците в социалните мрежи, не си мислете, че това е истинската им същност. Те имат способността да се крият много добре и може да действат по определен начин въз основа на ситуацията, в която се намират в момента. Ако един Близнак е в конфликт с някого, той би се държал така все едно не му пука за обекта на неговия гняв.

Рак

Представителите на този знак не са в състояние да скрият емоциите си. Може да ги видите, изписани на лицето или в действията им. Освен това изобщо не са изкусни лъжци. Точно обратното - лъжата разкрива повече за емоциите им, отколкото би им се искало. Раците не успяват да контролират чувствата си, когато са ядосани или тъжни. Макар че има хора, които не ги харесват заради неспособността да се справят с усещанията им, те биха предпочели да бъдат искрени и уязвими. За Рака неговите емоции са неговата истинска сила.

Лъв

Гордият Лъв не мисли за това как бихте се чувствали от някое негово действие или изявление. Като цяло той иска да запази автентичността си, тъй като знае, че няма нищо, което да му попречи да покаже истинската си същност на света. Така че за Лъва изразяването емоционално от самото начало в едни отношения е заявка за сила. Бъдете нащрек обаче с хората от тази зодия, понякога те биха искали да разкрият нещо за себе си без причина само за да ви видят реакцията.

Дева

Девите са толкова заети с живота си, че не чувстват нужда да вадят тайните си наяве. Те вярват, че е много по-добре да запазят мистерията покрай себе си, но ако някога разкрият повече за тях, това ще бъде ужасно събитие в техния свят.

Везни

Ако познавате Везни, тогава сте наясно, че те демонстрират нулева уязвимост. Това е нещото, в което искат да повярвате. Има голяма разлика обаче между истинската същност на Везните и тази, която показват на външния свят. Те са склонни да обмислят и анализират. Въпреки че не го демонстрират, емоциите и мислите им са в постоянна битка. Ако те се чувстват удобно с вас, те може да се разкрият, но преди това трябва да се справите с хладнокръвната им и студена външност. Присъщо за тях е, че те обичат да премислят нещата, а това ги прави много уязвими.

Скорпион

Скорпионите запазват най-дълбоките си емоции в сърцето си. Ако се опитвате да научите повече за някоя тяхна тайна, шансовете изобщо не са на ваша страна. Те може да се крият зад маски и дори да разберете, че нещо не е наред, няма да ви се доверят достатъчно, за да разкрият нещо. За хората от тази зодия разкриването на тяхната уязвимост ще ги накара да се чувстват слаби. Така че те предпочитат да демонстрират твърда външност, отколкото уязвима.

Стрелец

Стрелците са доста отворени. Този огнен знак може първо да бъде плашещ, когато споделя дълбоките си мистерии, но в края на краищата това е истинското му лице. За Стрелеца уязвимостта не е признак на слабост - това е начин, по който той израства. Повечето от нас се откриват само пред хора, които са ни близки. Стрелците имат практичен подход към този проблем. Наясно са, че всеки приятел преди това е бил непознат. Това им дава голяма гъвкавост, която им помага да бъдат искрени и по-истински през по-голямата част от живота си.

Козирог

За Козирозите контролът и зрелостта са всичко. Те не са хора, които са готови да действат според емоциите си, освен ако не знаят, че може да ги държат за юздите. Това ще ги направи да изглеждат незрели, а за тях това означава бедствие. Така че, дори и да разберат защо се чувстват по определен начин, те не са готови да го споделят с другите. Въпреки това те може да разкрият причината за нещо, което ги тормози, по време на спор или скандал. Така че дори да ви разкрият някаква тайна, трябва да сте наясно, че те споделят само части от емоциите си, които може да държат под контрол.

Водолей

Водолеят държи хората объркани, когато става дума за разкриване на тайната му. Хората от тази зодия са приятелски настроени и ще ви разкрият селективна информация, ако решат. Макар да изглежда че са честни и искрени, това не е вярно. Може да чувствате, че ви вярват, но и това е измамно. Водолеите имат специален талант да бъдат селективно уязвими.

Риби

Рибите са свързани с хората и техния начин на живот. На лично ниво те са доста добри в контрола на емоциите си. Биха държали повечето от чувствата си скрити в себе си, но когато има нещо, което ги прави тъжни или разстроени, те си позволяват да се разкрият леко. Рибите са интуитивни и обработват усещанията на други хора повече от собствените си. Те губят контрол и са склонни да стават уязвими, когато емоциите на околните започват да влияят на живота им. По-трудно е да се справят с вълнението от емоциите на останалите, отколкото със собствените им.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/