Авторката на "Как да убиеш съпруга си" е виновна за убийството мъжа си

27 May 2022
24 часа
Нанси Брофи СНИМКА: Туитър
Нанси Брофи СНИМКА: Туитър

Авторка на любовни романи и есе със заглавие „Как да убиеш съпруга си“ е призната за виновна за убийството на собствения си съпруг, когото простреляла смъртоносно преди четири години, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

След предоставените от прокурорите доказателства, съдебните заседатели признаха 71-годишната Нанси Крамптън Брофи за виновна в убийство от втора степен в сряда, след като в продължение на два дни разглеждаха предоставените доказателства за смъртта на готвача Даниел Брофи, съобщи местен телевизионен канал.

63-годишният Брофи бил убит от съпругата си на 2 юни 2018 г., докато се подготвял за работа в Орегонския кулинарен институт в Югозападен Портланд. Адвокатите на Нанси Брофи обявиха, че ще обжалват.

Прокурорите по делото заявиха пред съдебните заседатели, че Крамптън е имала мотив за убийството – парични проблеми. Заради тях писателката е искала да получи сума от животозастрахователната полица на съпруга си.

Авторката на „Как да убиеш съпруга си“ заяви по време на процеса, че не е имала мотив да убива съпруга си и че финансовите им проблеми до голяма степен са били решени чрез осребряване на част от пенсионните спестявания на Брофи.

Събраните доказателства показват, че Нанси притежава същата марка и модел пистолет, използван за убийството на съпруга й. На запис от камерите за наблюдение, тя е забелязана да шофира до и от кулинарния институт. Полицията така и не намира пистолета, с който е убит Брофи. Но прокурорите твърдят, че Крамптън е сменила цевта на пистолета, използван при стрелбата, и след това я е изхвърлила.

Адвокатите на Нанси настояват, че някой друг вероятно е убил Брофи при обир и че частите от пистолета не са доказателство. Самата Крамптън свидетелства, че присъствието й в близост до кулинарното училище в деня на смъртта на съпруга й е просто съвпадение и обясни, че е паркирала в района заради ангажимент, свързан с работата по книгата й.

В „Как да убиеш съпруга си“ Крамптън Брофи подробно описва различни възможности за извършване на непроследимо убийство и варианти как да се заобиколи закона.

Съдия Кристофър Рамрас изключи разказа от процеса, отбелязвайки, че е публикуван през 2011 г. Прокурорът обаче намекна, че темата на историята трябва да се има предвид.

Крамптън Брофи остава в ареста. Тя е арестувана през септември 2018 г., няколко месеца след като съпругът й е застрелян.

Очаква се съдията да определи наказанието й на 13 юни.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/