Новите москвичи щели да се произвеждат от края на годината, предимно за таксита

18 May 2022
Георги Луканов

Възроденият "Москвич" ще попълни парка от таксита и споделяне на автомобили в Москва. Според плановете производството на коли под историческата марка ще започне преди края на тази година.

Заместник-кметът на Москва по транспорта и развитието на пътната инфраструктура Максим Ликсутов казва пред телевизионния канал "Москва 24", че бившият завод Renault, който сега е в ръцете на градските власти, ще произвежда машини за таксита и такива за споделяне на автомобили.

Според Ликсутов, вече е сформирана работна група с фирми, която да определи техническите аспекти на новите москвичи, които ще отиват в таксиметровите и автомобилните паркове в Москва и Московска област.

„Заводът „Москвич” потенциално може да произвежда такива автомобили, вече разработваме изисквания към тях”, подчерта зам.-кметът по транспорта. Той добави, че предприятието ще бъде обезпечено с достатъчно поръчки.

Renault Русия произвеждаше моделите Dacia Duster, Renault Kaptur и Arkana в Москва. Засега е известна само съдбата на Duster - кросоувърът ще продължи да се произвежда в Русия, но под марката Lada в завода на АвтоВАЗ в Толияти.

Коментари

Владимир Путин в 09:44 на 04 Jun 2022
Много българи мечтаят за тази кола. Тя ще пребъде, защото в нея е въплатена цалата руска техническа мисъл. А за да бъде точно този модел в следващите 40 години, трябва войната в Украйна да продължи до тогава.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/