Руснаците ще произвеждат Dacia Duster с емблемата на Lada

17 May 2022
Георги Луканов

Dacia Duster може да продължи да се произвежда в Русия. Кросоувърът обаче ще e с емблемата на Lada, след като Renault официално обяви, че прехвърля всичките си активи на АвтоВАЗ. Според "Ведомости", позовавайки се на два източника в Министерството на промишлеността и търговията, Duster ще се присъедини към моделната гама на Lada. АвтоВАЗ има лиценз за производство на Duster, който досега се сглобяваше в московския завод Renault Russia, който пък вече се управлява от градските власти.

Все още не е ясно дали Duster ще бъде преименуван, когато бъде включен в гамата на Lada, но монтажът му ще бъде преместен в Толиати. Според изпълнителния директор на Автостат Сергей Удалов, офроудъра може да получи и името Niva.

От друга страна обаче самата възможност за сглобяване на Duster в предишния му вид повдига доста въпросителни заради проблеми с логистиката, пишат руските журналисти. Говори се за второто поколение кросоувър Renault Duster, който дебютира през 2017 г. Гамата от двигатели включва четири бензинови и дизелови.

Що се отнася до московския завод Renault Russia, който сега е поет от властите, той може отново да произвежда коли на легендарната съветска марка "Москвич".

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/