Кубрат Пулев смаза от бой американец пред Мария Бакалова след скандал за използвани ръкавици

15 May 2022
24 часа

Кубрат Пулев смаза от бой американеца Джери Форест, който учудващо издържа 10-те рунда на гала вечерта Triller в Лос Анжелис, преди ръката на българина да бъде вдигната победоносно със съдийско решение.

Това бе първи боксов мач на Кобрата от близо година и половина - от загубената битка за световната титла срещу Антъни Дшошуа през декември 2020 г. Междувременно българският боксьор записа една победа над ММА боеца Франк Мир, но в друг формат - на триъгълния ринг на Triad Combat.  

Сред гостите в залата бяха номинираната за "Оскар" Мария Бакалова и певицата Соня Васи.

Мачът започна с огромно закъснение заради скандал с използвани ръкавици. Джери Форест искаше да излезе на ринга с вече употребявани ръкавици, които да са му по-удобни. Американецът отказваше да използва някой от другите два чифта. Това вбеси Пулев, който заплаши организаторите, че ако допуснат прецедента, мач няма да има. От щаба на българина одобриха едни от ръкавиците на Форест, а Кобрата дори ги маркира с химикал, за да не бъдат сменени точно преди битката. Форест обаче се оплака, че са му малки. В крайна сметка от щаба на Пулев предоставиха на американеца чифт ръкавици в бяло-зелено-червено - като тези на самия Кубрат, за да може изобщо да има мач. Двубоят започна със сериозно освикване на Форест заради забавянето на боя.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/