Наследник на легендата BMW Isetta струва два пъти по-малко от бъдещата БГ кола от Ловеч

14 May 2022
Георги Луканов

По-възрастните си спомнят смешната малка кола, наречена BMW Isetta? Някои пък са чували за съвременния наследник на легендарния мини автомобил - електрическият Microlino. Возилото, което ще бъде и конкурент на бъдещата БГ кола от германския произход, която ще се сглобява в Ловеч, е на цена от 12 500 евро. Очаква се електрическата машина на ток на компанията Next.e.Go Mobile, която ще се прави и в България, да струва два пъти повече.

Microlino обаче вече започна да се произвежда във фабрика в Торино. И в допълнение към нивата на оборудване Urban, Dolce и Competizione първо се пуска на пазара ексклузивна серия от 500 автомобила с името Pioneer Series.

Първата модификация на Microlino е оборудвана с 10,5-ватчасова батерия, която обещава пробег до 230 километра. Мини автомобила може да се зареди догоре само за 4 часа и то от домашен контакт. Колата тежи едва 535 килограма и може да вдигне максималните 90 км/ч.

В електрическата кола можете да влезете вътре с помощта на прикрит бутон - единствената врата за качване, разположена нестандартно отпред, ще се отвори плавно сама. Във возилото могат да се настанят двама души, като вземат със себе си багаж до 230 литра. Кормилната колона е фиксирана към пода, в нея се помещава цифрово арматурно табло.

Планът за тази година е да сглобят 3000 бройки, а през следващата 6000. Micro Mobility Systems вече има почти 20 хиляди поръчани автомобила от Microlino.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/