Наистина ли шестима US президенти крият тайни за НЛО

28 March 2022
Петя Тодорова
 Твърди се, че дни след разпореждането ЦРУ да разкрие всичко, което се знае за извънземните, Кенеди е убит. Снимки. АРХИВ 168 ЧАСА
Твърди се, че дни след разпореждането ЦРУ да разкрие всичко, което се знае за извънземните, Кенеди е убит. Снимки. АРХИВ 168 ЧАСА

Кенеди иска ЦРУ да покаже досиетата, но 10 дни по-късно е убит. Наследниците на Дуайт Айзенхауер: Контактът с извънземните е семейна тайна.

Има ли нещо вярно в думите на ексшефа на програмата за космическа сигурност на Израел Хаим Ешед, че президенти на САЩ са били в контакт със същества от други планети?

Учените, с които "168 часа" разговаря, бяха категорични, че ако той не представи доказателства, има вероятност да си измисля. Но ако си фантазира, тогава защо едва наскоро Пентагонът призна, че всяка година е отделял по 25 млн. долара, за да проучва НЛО? Бяха разсекретени и серия от видеа, заснети от американски военни пилоти, които трудно може да бъдат обяснени с игри на светлината или с природни явления. Конспиративните теории за президентите на САЩ, които са били в

контакт с извънземни,

започват още с Хари Труман. За него се твърди, че той лично създава комитета Majestic-12 през 1947 г. Членовете му са изтъкнати учени и специалисти, които имат потенциал да осъществят диалога с извънземните пратеници.

Един от тях е първият министър на отбраната на САЩ Джеймс Форенстал, който е успешен финансист на Уолстрийт, преди да стане секретар на флота през 1940 г. По време на войната го оглавява, а след това през 1947 г. Хари Труман го издига за министър. Уфолози твърдят, че Форенстал през цялото време настоявал тайният комитет да огласи пред обществеността всичко за контактите с извънземните.

"Твърди се, че идеята е била да се разсекрети случаят "Розуел", казва пред "168 часа" проф. Лъчезар Филипов.

Дали това е причината, едва ли някога ще разберем, но Хари Труман принуждава Форенстал да подаде

оставка

през 1949 г. Тук ситуацията се заплита. Военният министър е настанен за лечение в Националния военномедицински център в Мериленд. Стаята му е на 16-ия етаж. Медиците твърдят, че той се възстановява, дори напълнял с 5 кг след постъпването си в болницата. На 22 май 1949 г. обаче го откриват мъртъв. Или сам е паднал от 16-ия етаж, или е бил хвърлен. Подозренията за убийство се базират на първите информации, в които се съобщава, че около врата му е висяло въжето от халата.

Дали се е самоубил, или е бил самоубит, днес това много трудно може да се докаже или опровергае. Записката от 12 ноември 1963 г., под която стои подписът на Кенеди. Все още не сигурно, че тя е истинска, тъй като службите твърдят, че не я откриват в архивите си.

Записката от 12 ноември 1963 г., под която стои подписът на Кенеди. Все още не сигурно, че тя е истинска, тъй като службите твърдят, че не я откриват в архивите си.

Оттогава насам ФБР се опитва да убеди обществеността, че комитетът Majestic-12 не е съществувал, но това настървява уфолозите още повече.

Следващият президент, за когото има подозрения, че нещо е знаел, е Дуайт Айзенхауер.

На 20 февруари 1954 г. той внезапно прекъсва почивката си в Палм Спрингс, за да се отправи на тайно среднощно пътуване до близката база на ВВС. Според проф. Майкъл Сала той е отишъл там, за

да се срещне

с двама извънземни. Служителите му обаче твърдят, че му се е наложило да посети зъболекар.

Интригата се заплита още повече, защото същата вечер информационната агенция Асошиейтед прес съобщава, че президентът е починал от инфаркт в Палм Спрингс. Малко по-късно агенцията се извинява за грешката.

Проучване на Майкъл Сала сочи, че във военновъздушната база "Едуардс" Айзенхауер е провел тайна среща с две извънземни същества с бели коси, бледосини очи и безцветни устни.

Водели телепатична комуникация, от която става ясно, че те идват от друга слънчева система.

"Скандинавците" предложили на президента да споделят с него своите напреднали технологии и духовната си мъдрост, но само ако той се съгласи да унищожи ядрените оръжия на САЩ.

Според Сала те са се опасявали, че ако тези ракети бъдат взривени, ядреният холокост може да се отрази на време-пространството и да повлияе и на други планети и светове. В разказа на професора Айзенхауер смутен казал на извънземните, че не може да приеме. Няколко месеца по-късно, през същата 1954 г., той провежда нова среща, но с друга извънземна раса. Сала знае само малка част от нея - че Айзенхауер е разрешил да проведат експерименти с животни и хора, но само ако те са безопасни за тях и ако бъдат върнати отново на Земята. Дали е имало обмен на технологии, професорът не знае.

Разбира се, не е изключено той да фантазира, но правнучката на президента - Лора Магдалена, твърди, че контактът с извънземните е най-голямата тайна на нейната фамилия. Тя казва, че сама открила документи и истории, които потвърдили това, за което се досещала. Според нея след срещите на дядо й започва секретна програма за разработка на военни съоръжения с помощта на

извънземни технологии.

"Аз се познавам с дъщерята на Айзенхауер - обясни пред "168 часа" проф. Лъчезар Филипов. - Попитах я до каква степен е вярна информацията за тази среща на Айзенхауер с извънземните. Тя каза, че това е семейна тайна."

Предположенията на уфолозите са, че срещата е осъществена, след като Айзенхауер е поканен да се присъедини към тайния комитет Majestic-12. Алберт Айнщайн е помолен също да се включи в разследването на случаят "Розуел", което повдига въпросът дали казусът не е от изключителна важност.

Алберт Айнщайн е помолен също да се включи в разследването на случаят "Розуел", което повдига въпросът дали казусът не е от изключителна важност.

Самата правнучка на Айзенхауер не подлага на съмнение съществуването на този комитет. Според нея именно тези хора и дядо й поставят началото на

задкулисното управление,

притежавайки секретни супероръжия благодарение на контакта си с напреднала цивилизация.

След Труман и Айзенхауер щафетата поема президентът Джон Кенеди. Едва неотдавна бе публикувана негова записка до шефа на ЦРУ, писана на 12 ноември 1963 г., 10 дни преди Кенеди да бъде убит.

В нея той най-общо пише, че планира да предложат на съветския лидер Никита Хрушчов съвместни изследвания в областта на Космоса и проучвания на Луната.

В бележката Кенеди настоява да получи поверителна информация за НЛО. Иска и досиетата на агенцията по тази тема, както и да бъде информиран за всички “неизвестни” до следващия февруари. Десет дни по-късно в Далас той е застрелян смъртоносно.

"Има данни, че Кенеди се е договорил няколко пъти с Никита Хрушчов за съвместни изследвания на Луната и съвместни публикации на данните, които имат", казва Филипов.

"Президентът Джон Ф. Кенеди е бил наясно със съществуването на НЛО на лично ниво - твърди д-р Уилям Лестър, който изследва живота му. - Кенеди беше цитиран през 1963 г., че би искал да каже на американския народ истината за това, но ръцете му са вързани." Според Лестър Кенеди е разполагал с документи, свързани с

наблюдение на НЛО, и по този повод е изискал контрола над цялата информация.

"Опасявал се е, че руснаците може да объркат някой извънземен обект над СССР и да изтълкуват това като агресия от страна на САЩ", казва изследователят. За министъра на отбраната след войната Джеймс Форенстал се твърди, че е член на тайния комитет Majestic-12.

За министъра на отбраната след войната Джеймс Форенстал се твърди, че е член на тайния комитет Majestic-12.

Дали смъртта на Кенеди има нещо общо с опита му да разсекрети Досиетата Х, днес едва ли някой може да каже със сигурност.

Четвъртият президент на САЩ, който може би е знаел нещо, е Ричард Никсън. Причината е една история, разказана от втората съпруга на покойния комик Джеки Глисън - Бевърли. Една вечер през 1973 г. мъжът й се върнал в дома им във Флорида

шокиран.

Първоначално отказал да каже защо е толкова разстроен, но малко по-късно й споделил, че по-рано през деня неговият приятел - президентът Ричард Никсън, го взел, за да посетят военновъздушната база Homestead във Флорида.

Още с пристигането военни отвели Глисън до една по-отдалечена сграда, а когато влязъл, актьорът видял балсамираните тела на четири извънземни същества, дълги по около 60 см, с малки плешиви глави и големи уши. Никой нищо не му обяснил - нито къде са открити, нито как са съхранени телата им. Комикът заклел жена си да пази тази тайна завинаги, но след развода тя се почувствала свободна да я разкаже. Съпругата на комика Джеки Глийсън твърди, че приятелят му - президентът Ричард Никсън го е завел във военна база, за да види 4 балсамирани тела на извънземни.

Съпругата на комика Джеки Глийсън твърди, че приятелят му - президентът Ричард Никсън го е завел във военна база, за да види 4 балсамирани тела на извънземни.

Но това съвсем не е всичко. Единственият регистриран американски лобист на НЛО Стив Басет твърди, че Джордж Буш-старши като директор на ЦРУ е бил информиран за извънземното присъствие на Земята. Той е убеден в това, позовавайки се на една случка, когато новоизбраният президент Джими Картър се обръща с молба към Буш да му предостави информация по

"извънземния въпрос".

"Буш отказва да сътрудничи и насочва държавния глава към друга агенция, макар да е знаел, че след това няма да остане на поста си - смята Басет. - Разбира се, Картър го уволни малко след това, но някой може да попита: "Ако нямаше някаква истина в тази извънземна хипотеза, защо тогава Буш не е уважил президентското искане?"

Всъщност Картър още като губернатор на Джорджия обещава, че ако бъде избран за държавен глава, ще разбере каква е била тази странна светлина, която той лично наблюдавал през 1969 г.

Оттогава се смята, че американските президенти нямат достъп до Досиетата Х. Разбира се, ЦРУ и Пентагонът енергично отричат, но въпреки това официално признаха, че военните всяка година са заделяли по $20-25 млн. за подобни изследвания.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/