Какво общо имат двойките, останали заедно след изневяра?

22 February 2022
Вяра Султанова

Когато чуем думата „изневяра“, обикновено се сещаме за физическа изневяра.
Въпреки това тя се отнася до всяка липса на лоялност по отношение на всякакъв вид ангажимент, който е поет в една връзка.

Най-често срещаният вид е сексуалната изневяра, но може да има и емоционална, икономическа, религиозна или други разновидности.
Макар на пръв поглед плътската изневяра да е нещо непростимо, има двойки, които преживяват това предателство.
Защо го правят? Как се справят със ситуацията?
Ще разгледаме отговорите на тези въпроси в тази статия.

След изневярата има варианти
Когато откриете, че партньорът ви не е бил лоялен, най-трудното нещо е да се справите с гнева, който произтича.

Трябва да приемете, че сте били предадени, и да преодолеете тъгата и разочарованието. Нарушаването на доверието в една връзка може да доведе до раздяла.

Двойките, които преодоляват проблемите с изневярата, успяват да създадат по-силна и по-сигурна връзка, стига предаденият човек да може да прощава и забравя.

Важно е да възстановите доверието и да си простите един на друг, за да преодолеете ситуацията, като постепенно заздравявате раните, причинени от изневяра.

Как постъпват двойките, преживели изневяра, когато разберат какво се е случило?
На първо място, най-важното нещо, което трябва да помислите, е как сте разбрали, че е имало изневяра.
Когато един човек признава, че е бил неверен, това може да е, защото се разкайва или защото се притеснява да не нарани партньора си.
Във всеки случай честността е ключът към преодоляването на този любовен разрив.

Това обаче не означава, че всеки път, когато има изневяра във връзката, единственото нещо, което трябва да направите, за да оправите нещата, е да я признаете.

Ако това е първият път, в който сте кривнали, честното говорене ще направи път за комуникация, която може да помогне отново да ви обедини отново като двойка.
Друго нещо е да не се увличате от емоции, които ви принуждават да вземате решения, за които ще съжалявате по-късно.

Споделянето на чувствата си с приятели или семейство ще ви позволи да получите обективна подкрепа, която помага да обработите усещанията си.

Важното е да погледнете към това, което ви държи заедно
Двойките, които оцеляват след изневяра, обикновено са зрели възрастни, които имат деца, приятели, идентичен начин на живот и икономически ангажименти.

Това не означава, че отношенията трябва да се приемат само за удобство. Факт е обаче, че този тип връзки ни помагат да анализираме внимателно нашите решения. Това означава да се вземат предвид последствията в краткосрочен, както и в дългосрочен план.

Поемат нови ангажименти и работят усилено, за да ги постигнат
След изневярата двойките могат да изградят нова връзка, основана на подновена и укрепена прошка и взаимно доверие. Целта е да се замени болката и негативните мисли с по-нова, по-силна любов.
Когато има изневяра, двойките трябва да говорят помежду си за очакванията си и да поемат нови ангажименти един към друг.

През първите месеци е нормално човекът, който е бил предаден, да изпитва и да се съмнява в партньора си, но това няма да продължи вечно.
Този, чието достойнство и чувства са накърнени, трябва да избягва непрекъснато да проверява телефона на партньора си.

А неверникът трябва на всяка цена да избягва да повтаря ситуацията, както и да споменава или вижда човека, с когото е съгрешил.

Човекът, който е бил нелоялен, приема грешките си и обяснява причините за това
Двойките, преживели изневяра, правят „упражнение”, в което този, който е бил нелоялен, поема отговорност за действията си.

Това изисква две важни неща:
• Да бъдеш честен с партньора си.
• Прекратяване на всякаква връзка с третото лице, участващо в изневярата.

Това позволява комуникацията да се подобри достатъчно, за да се идентифицират причините за създалия се любовен триъгълник.
След това може успешно да идентифицирате най-добрите начини да продължите напред заедно.

Говоренето открито може да бъде сложно. Запомнете: тази стъпка никога не трябва да се пренебрегва.

Търсят професионална помощ
Получаването на помощ от експерт е много здравословен начин да преодолеете изневярата и да направите първите стъпки, за да продължите напред. Експертите също ще ви насочат към следващия етап, за да помогнат на вас и партньора ви да разберете вътрешните причини зад изневярата.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/