Гордиев възел за Мората

28 January 2022
БД Онлайн
Алваро Мората
Алваро Мората

Усман Дембеле решава казуса

Преминаването на Алваро Мората в "Барселона" се оказва задача сложна като развързването на гордиевия възел, обяснява "Мундо Депортиво".

Нападателят, който в момента играе в "Ювентус", от вчера е в Мадрид с надеждата, че ще успее да премине в "Барселона". А е в столицата, тъй като правата му се държат от местния "Атлетико". Каталунците искат да привлекат под наем испанския национал, но осъществяването на операцията се затруднява от няколко фактора.

Преди няколко седмици "Юве" не искаше да пусне Мората, но сега ситуацията е различна, защото "бианконерите" са много близо до закупуването на Душан Влахович от "Фиорентина". При това положение няма пречки "старата госпожа" да прекрати наема на нападателя, но "Барселона" ще трябва да получи "да" и от клуба, който държи правата му - "Атлетико" (Мадрид). "Дюшекчиите" не искат отново да преотстъпват Мората, а да го продадат. Освен това каталунците няма да могат да си позволят заплатата на играча, ако Усман Дембеле не удължи договора си до края на седмицата, когато затваря трансферният прозорец. Причината са правилата за финансов феърплей.

Другият вариант е французинът да бъде трансфериран, но на този етап индикациите са, че той има желание да остане на "Камп Ноу" и ще проведе една последна среща с шефовете на клуба, след която всичко ще се изясни. Очакваше се вчера това да се случи и да има яснота. Тук се намесва и още едно обстоятелство, наречено Антоан Гризман. Гризман е собственост на "Барса" и е под наем в "Атлетико". След като от столицата искат единствено да продадат Мората, то и от Барселона поставят условие "дюшекчиите" да купят Гризман за 40 милиона евро. Усман Дембеле

Усман Дембеле

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/