Година на Водния тигър - мъдрост и стремеж към нови завоевания

27 January 2022
Венета Матева

В основата на китайската астрология е деленето на 2 (Ин и Ян енергия) и на 5 елемента (метал, вода, дърво, огън и земя). Двете енергии са абсолютно еднозначни и имат еднаква сила. Те не могат да съществуват една без друга и са в постоянна хармония. Линията, която ги разделя, е ЛЮБОВТА. Ако Ян е денят, Ин е нощта, светлината и тъмнината, мъжът и жената. Всеки трябва да съдържа в себе си и двете части, които често е трудно да бъдат хармонизирани. В западната астрология Ин и Ян се изобразяват от двете небесни тела Луна и Слънце.

Китайската Нова година започва от второто след декември новолуние.
И така на 1-ви февруари с новолунието в знак Водолей настъпва и Китайската нова година, представлявана от Водния тигър, която ще продължи до 23-ти януари 2023 г.

Родените под знака на Тигъра в китайския зодиак:
31 януари 1938 – 18 февруари 1939: Земен тигър
17 февруари 1950 – 5 февруари 1951: Метален тигър
5 февруари 1962 – 24 януари 1963: Воден тигър
23 януари 1974 – 10 февруари 1975: Дървен тигър
9 февруари 1986 – 28 януари 1987: Огнен тигър
28 януари 1998 – 15 февруари 1999: Земен тигър
14 февруари 2010 – 2 февруари 2011: Метален тигър
1 февруари 2022 – 23 януари 2022: Воден тигър

Настоящата година ще подкрепи всички родени под този знак. Тигърът е третият знак в китайския зодиак. Той е обаятелен, краен и непокорен. Изпълнен със състезателен дух и самоувереност, той търси предизвикателствата и похвалите на публиката и отстоява независимостта си. Външно може да изглежда груб, но е нежен и привързан към онези, които обича. Трите му ненадминати качества са смелостта, ентусиазмът и закрилничеството. Тигрите осъждат фамилиарната откровеност, намесата в чуждите работи и всички форми на погазване на личното достойнство. Неговите часове на денонощието са между 3 и 5 сутринта, когато силата Ян нараства и той възстановява запасите си от енергия. Тигърът е драматично очарователна личност, която отхвърля обикновеното съществуване, привличана от търсенето на предизвикателства и завоевания в живота.

Родените под този знак са естествено надарени с чувство за превъзходство и усещането, че им е позволено да действат, както намерят за добре. Мъдростта на Тигъра му дава воля и сили в опасни ситуации и способност да действа своевременно. Своите старания този знак обича да влага най-вече в области, позволяващи му да протестира и да се бори за правата на потиснатите. Това е душа, която в трудни времена ще застане до приятелите си и семейството си. Той е готов да пропътува далечни разстояния, за да стигне до любим човек изпаднал в беда. Макар и да е лоялен и великодушен, Тигърът предпочита да контролира и не се задържа дълго в подчинена позиция. Той не понася глупостта и некомпетентността и може да действа прибързано, въставайки срещу властта и високостоящите.

Въпреки многобройните възхитителни качества на знака, Тигърът, действащ на ниско ниво на съзнание, е лекомислен и твърдоглав бунтар. Намалете скоростта и премислете нещата. Вашата дарба да действате, без да обмисляте, ви е от полза, ако работите като парамедици или сте на предна линия по време на битка, иначе се научете на премерени действия и търпение.

Някои характеристики на Тигъра
Полярност – Ян
Поредност на знака – трети
Щастлив цвят – лилав
Аромат – цитрус
Цвете – Теменужка
Скъпоценен камък – Аметист
Щастливо число – 7

Известни личности: Стив Ъруин-Ловеца на крокодили, Том Круз, Деми Мур, Леонардо ди Каприо, Джоди Фостър, Мел Брукс, Мартин Шорт, Стиви Уондър, Гарт Брукс, Фил Колинс, Лудвиг ван Бетовен, Шарл дьо Гол, Карл
Маркс, Алек Гинес, кралица Елизабет II, Мерилин Монро, Оскар Уайлд.

Тигърът в китайската астрология отговаря на знак Водолей в западната астрология. Очаквайте от годината на Тигъра повече мъдрост, желание за развитие и стремеж към нови завоевания. Тази година ще ни даде възможност да поставим нови хоризонти пред себе си, като бъдем предпазливи и умело преценяващи риска. Използвайте положителните качества на знака и бъдете по-настоятелни в преследване на собствените си цели. Успех!

Желая ви хармонична, щастлива и здрава година!
астролог Венета Матева

Най-сериозна точност, както знаете, се постига при персоналната прогноза. Нашият приказен астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да пристъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност за благините и чудесата, които ви очакват. Може да се свържете с нея чрез страницата й във Фейсбук или чрез официалния й сайт https://jupiter-astrology.com/

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/