Съперникът на Кобрата Жуниор дос Сантос: Сори, но ще набия Кубрат!

27 January 2022
Огнян Георгиев
 Дос Сантос е уверен в победата над Пулев
Дос Сантос е уверен в победата над Пулев

Той обича да е на ринга и да удря хората много здраво, но и аз мога

КОЙ Е ТОЙ

Жуниор дос Сантос е следващият съперник на Кубрат Пулев. Двамата ще се бият на 26 февруари в Хюстън, Тексас. Мачът ще бъде за титлата на организацията "Траяд Комбат" и ще бъде предаван в България по стрийминг платформата FITE.

Бразилецът е бивш шампион на UFC в тежка категория. В своята кариера Дос Сантос има победа над Благой Иванов - Багата. Специално за в. "България Днес" и youtube канала "Спортната джунгла" той прогнозира какво ще се случи в двубоя с Кобрата.

- Г-н Дос Сантос, кога за пръв път се свързаха с вас, за да участвате в "Траяд Комбат"? Имаше слухове, че ще бъдете съперник на Кубрат Пулев за неговия първи мач, но той започна с Франк Мир.

- Да, имахме разговори и други подобни неща за първото шоу. По някаква причина нещата не станаха. Тогава дори не тренирах. След като гледах шоуто за пръв път, когато Кубрат Пулев се би с Франк Мир, човече, беше страхотно. Казах си: "Трябва да съм част от това!". Нека да се пробваме за следващото издание. Да видим дали може да сме там.

- Какви бяха първите ви впечатления от триъгълния ринг, рундове по две минути и правила, които дават предимство на боксьорите?

- В ММА вселената винаги са ме знаели като боксьор. Разбира се, в класическия бокс няма да бъда на същото ниво, както другите момчета. След като приключих с UFC, търсех подобна възможност. Винаги съм искал да имам боксов мач. Но тогава видяхме как Трилър създаде "Траяд Комбат". Казах си, че това е перфектната организация за мен. Правилата са като бокса, но и с клинчове. Триъгълният ринг е нещо различно. Нещо уникално. Ще бъде доста вълнуващо. Защото ние, ММА бойците, може да вкараме съперника в ъгъла и да се възползваме от това. Но рингът е заграден от въжета, а боксьорите се движат добре и се опитват да използват ударните си умения. Измина една година, откакто си тръгнах от UFC. През тази година прекарах време със семейството си. Обмислях следващата стъпка. Бях наясно, че тя е много важна. Трябва да бъде много важна. А сега вече следващата стъпка е ясна. Доволен съм от това. Случи се това, което обичам да правя. Отново го правя. Това е най-важното.

Бразилецът тренира с класни спаринг партньори
Бразилецът тренира с класни спаринг партньори

- Франк Мир не беше конкурентен на Кубрат Пулев, когато се биха. Защо мислите, че имате повече шансове срещу двукратния претендент за световната титла в тежка категория?

- Франк Мир е граплър (състезател, който предпочита да се бори - б.а.). Той беше ММА боец. Има сравнително добри страйкинг умения (да се боксира - б.а.). Но това не е достатъчно, за да излезеш и да се изправиш срещу някой, който върши това цяла вечност. През целия си живот. Като Кубрат Пулев. Човече, той е в бизнеса от толкова време. Има много опит. За да отидеш там и да имаш шансове срещу него, трябва да знаеш какво правиш. Както споменах, в ММА вселената винаги са ме знаели като боксьор. Защото търсех нокаута. Да използвам моите умения да пускам удари. Да се движа с моята скорост и способности. Ако има някой в ММА света, който може да бие Кубрат Пулев, това съм аз. Това ще се случи.

Южноамериканецът се слави като един от най-страховитите нокаутьори в MMA
Южноамериканецът се слави като един от най-страховитите нокаутьори в MMA

- Какво мислите за качествата на Кубрат Пулев. Къде виждате неговите слабости, особено що се отнася до правилата на "Траяд Комбат"?

- Трудно е да се каже. Той е много опитен боец. Адски корав, това се вижда от всички. Удря много здраво. Обича да се бие. Харесва му да бъде на ринга и да удря хората и него да го удрят. Притежавам всичко необходимо, за да изляза и да затрудня Кубрат Пулев на ринга. Вижте, не разсъждавам толкова около неговите слабости. Гледам къде е най-силен. За да мога да избегна това и да получа предимство. Както казах, той имаше невероятна кариера в бокса. Но "Траяд Комбат" е малко по-различно. Ще бъде различен мач.

Дос Сантос победи Багата през 2018-а
Дос Сантос победи Багата през 2018-а

- Една от най-горещите теми в момента е заплащането на UFC бойците. Ако го сравните с това в "Траяд Комбат", какво бихте казали?

- Ще бъде глупаво да твърдя, че не съм правил хубави пари. Правех добри пари в UFC. Но добри пари не означава справедливи пари. Ние сме шоуто. Ние, бойците, сме шоуто. Не UFC, не някой друг. Ние правим шоуто. Трябва да бъдем добре признати за това. Заплатени за това. Не мога да се оплача от моята кариера, но само за сравнение, в момента ще изкарам повече пари, отколкото изкарах в предишния ми мач (тогава Дос Сантос получава $520 000 - б.а.). Това показва какъв бизнес правят там. UFC е нещо невероятно! Невероятно е, че дават възможности на много момчета. Дадоха и на мен. И продължаваха да ми дават възможности с корави съперници. Младата генерация идва по-гладна, по-подготвена. Бойците са невероятни! Но от федерацията трябва да плащат на своите спортисти малко по-добре. Да обръщат повече внимание като цяло. Трябва да се погрижат по-добре за своите спортисти. В момента например имаме Франсис Нгану. Той е най-плашещият боец в историята на UFC. Прекалено голяма мощ притежава това момче. Привлича огромно внимание. Искате да ми кажете, че Нгану не продава? Хайде де! Всички искат да го гледат. Той прави $500 бона или $600 бона. И каза, че няма да се бие повече за $500 000 - 600 000. Това плащат. А той е в основния мач. Изкарва милиони и милиони на UFC. Отново, не казвам нещо лошо за Дейна Уайт и UFC. Те изведоха нашия спорт на ново ниво. ММА отиде на ново ниво. Направиха го прекрасен пред целия свят. В момента ние сме известни хора, известни бойци. Целият свят ни познава. Но, от друга страна, контролират прекалено много бойците. И техният достъп до всичко. Дори и до медиите и спонсорите. Взеха ни спонсорите. Това е като игра срещу нас.

Кобрата ще защитава титлата на "Траяд Комбат", която спечели срещу Франк Мир
Кобрата ще защитава титлата на "Траяд Комбат", която спечели срещу Франк Мир

- Имате загуба с нокаут от Франсис Нгану. Бихте ли го поканили в "Траяд Комбат"?

- Нгану иска да се бие за повече пари. "Траяд Комбат" е перфектен за него. Мислех си за това и си казах, че това може да е моят реванш. Точно там. Дори Тайсън Фюри, боксьорът, предизвика Франсис Нгану, казвайки, че иска да се бие с по-малки ръкавици. Казах на Тайсън Фюри, че може да дойде още сега в "Траяд Комбат". Може да има мач с мен, докато чака Франсис Нгану да се освободи от UFC и да дойде в "Траяд". Можете ли да си представите? Това е прекрасен сценарий.

Следващият мач на Пулев е на 26 февруари
Следващият мач на Пулев е на 26 февруари

- Пробвахте се и в професионалния кеч. Имахте два мача в шоуто AEW, където се бие българинът Миро. Хареса ли ви преживяването?

- Миро, да. Вижте, това беше страхотно преживяване. Светът на професионалния кеч е много вълнуващ. Още нещо невероятно. Аз съм боец!. Обичам бойното съревнование. Бокс, "Траяд", ММА, професионален кеч. Мога да правя всичко това. Както го сторих в шоуто на AEW. Беше страхотна възможност за мен да бъда заедно с момчетата и да участвам в мачовете. Още нещо, което е важно, е моята позиция. Чувствам се щастлив, защото съм свободен. Мога да правя каквото си искам. Няма нужда да искам разрешение или да подписвам различни договори.

- Има голяма циганска общност в България, а вашият прякор е Сигано, което е португалската дума за циганин. Има Цигански крал - Тайсън Фюри. Вие бихте ли искали да бъдете нещо като Циганския рицар или нещо подобно? Виждате ли се като модел за всички цигани на света?

- Аз вече съм! Този прякор е с мен още от самото начало. Започнаха да ме наричат Сигано още когато тренирах жиу-жицу. Казвах им - не, намерете ми друг прякор. Този не ми харесва. Но след известно време все ми казваха - Циганина. И аз го приех. Харесва ми. Аз съм циганин сега. След известно време в моята кариера, след като направих хубави мачове, циганската общност се свърза с мен и ми казаха колко са горди с мен, че прославям името им в целия свят. Горди бяха с това, което правя, представяйки се като Сигано. Бях толкова щастлив! Горд съм да бъда в тази позиция. Да нося този прякора. Аз не съм истински циганин, но вече се чувствам като такъв.

- Победихте Благой Иванов през 2018-а. Какво мислите за неговите умения? Способен ли е да стигне до мач за титлата в тежка категория на UFC?

- Благой е много корав съперник! Един от най-коравите, с които съм се бил в UFC. Удрях го много здраво през целия мач. С малките ръкавици. А той поемаше ударите и продължаваше да върви напред. Търсеше боя. От типа бойци, на които се възхищавам, когато ги гледам. Страхотен е! Корав. Благой е страхотен човек! Безспорно един от хората, които биха могли да се бият за титлата. Някой ден искам да дойда в България, за да науча малко повече за вашето място. Сори, че трябва да набия Кубрат Пулев на 26 февруари.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/