Лари Кинг бе легенда в журналистиката, но нещастен с жените

23 January 2022
24 часа

Той си отиде от ковид на 87 години преди 1 година.

Легендарният американски журналист Лари Кинг почина на 23. януари 2021 г. От него поколения са се учили на майсторство и смелост в професията. Но той не е от най-големите щастливци в личния си живот. Година преди смъртта си започна развод за осми път. Но със седма съпруга. Защото за една от предишните се е женил два пъти и два пъти са се развеждали.

Шоуто му "Лари Кинг лайв" по Си Ен Ен е записано в Книгата с рекордите на Гинес като предаването с най-дълъг живот. Журналистът е направил повече от 50 000 интервюта в кариерата си, почти няма значима световна личност, с която не е разговарял. А кариерата му започва като водещ в малка радиостанция в Маями през май 1957 г.

Роден е в Ню Йорк, където са емигрирали майка му - от Украйна, и баща му - от Литва. Отива обаче в Маями, защото е чул, че там е по-лесно да стане журналист със своето само гимназиално образование.

За първото предаване проработва късметът му.

Той е чистач и момче за всичко, но един от водещите неочаквано напуска. Лорънс Зайгер спешно го замества и се справя толкова добре, че е назначен.

Бедното еврейско момче, което иска да стане журналист, но му се налага да работи, каквото намери, защото баща му е починал, сбъдва мечтата си. Директорът обаче го съветва да смени името си - трудно е, с него няма да бъде запомнен. Младежът

чува някаква реклама и набързо решава да стане Лари Кинг.

През 1960 г. дебютира в телевизията, но кариерата му продължава да е регионална в Маями чак докъм края на 70-те. Даже му се налага да се върне към радиото.

През 1978 г. започва "Шоуто на Лари Кинг", в което говори с гости и пуска в ефир слушатели да задават въпроси. Интервютата и реакциите на Лари впечатляват собственика на Си Ен Ен Тед Търнър, който го кани в телевизията.

От юни 1985 г. "Лари Кинг лайв" е първото международно телевизионно шоу, в което зрителите се включват директно в ефир. Водещият задава нетрадиционни, често неудобни въпроси. Скоро рейтингът му е рекорден.

Лари се превръща в институция - за всяка световна знаменитост става въпрос на чест да му гостува. Майсторството му е ненадминато, а

правилата му изглеждат прости:

"Тайното умение да се води разговор е умението да се задават въпроси. Аз нищо няма да разбера, когато говоря сам."

"Помнете: хората, с които разговаряте, собствените им нужди и проблеми ги интересуват сто пъти повече, отколкото вие и вашите проблеми."

"Да говориш е все едно да играеш голф, караш кола или поддържаш магазин: колкото повече се занимаваш, толкова по-добре ти се отдава и толкова повече ти доставя удоволствие."

"По-добре да мълчите и да бъдете заподозрени в глупост, отколкото да отговорите и да разсеете всякакво съмнение."

Макар в края на 2010 г. Лари Кинг да обяви, че вече няма да води всекидневното си шоу си по Си Ен Ен, за да обърне внимание на семейството си, той все пак не издържа и отново се появи на екран. През 2012 г. заедно с мексиканския милиардер Карлос Слим създадоха телевизия "Ора". Журналистът започна да води шоу, което бе купено от още телевизии.

И след операцията от рак на белия дроб през 2017 г., и след инфаркта от април 2019 г., който му е втори, той водеше всеки делник предаването "Лари Кинг сега" по стрийминг платформа "Хулу" и по телевизия "РТ Америка". В четвъртък беше специалното му шоу "Политиканстване с Лари Кинг".

Легендарният журналист казваше, че ще бъде на екран, докато умре. Така и стана, докато в края на 2020 г. се зарази с коронавируса и влезе в болница.

С жените обаче Лари Кинг нямаше късмет. 

Съпругите му са 7 на брой, браковете и разводите - 8.

С някои от първите си шест бивши съпруги Лари Кинг изкарва съвсем малко.

Най-напред се жени за съученичка, когато са само на 19. Разводът е на следващата година.

Не изкарва много и с втората съпруга, макар че през 1961 г. се ражда Лари младши. Бащата и син не са в добри отношения - не са се виждали от 30 години. 

Вероятно причина за това е, че Лари старши изоставя бебето броени дни след раждането заради следващата съпруга - зайчето на "Плейбой" Ален. Женят се през 1961-а, развеждат се през 1963-а.

Същата година журналистът подписва с четвърта съпруга, но и с нея издържа малко.

Сключва брак пак с Ален, която през 1969 г. ражда дъщеря Чайа. Развеждат се през 1972 г.

Този път Кинг прави по-голяма пауза преди шестата си венчавка с пета жена. През 1976 г. подписва с учителка по математика и изкарват чак до 1983-а.

Седмият брак е с бизнесдама, сключен през 1989 и разтрогнат през 1992 г.

После тв водещият се сгодява за актриса Дейна Лунд, но до женитба не се стига.

През 1997 г. Лари се жени осми път - за Шон, бивша певица, актриса и телевизионна водеща, която е по-млада от него с 26 години. Бракът им приключва през август 2019 г. след съмнения, че тя му изневерява. Имат двама синове - Чанс на 22 и Кенън на 20.

Лари Кинг с осмата си бивша съпруга Шон
Лари Кинг с осмата си бивша съпруга Шон

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/