Пандемията увеличила с 13 броя на милиардерите в Италия

23 January 2022
Виолина Христова, Рим
Джорджо Армани е шестият най-богат италианец. СНИМКА: Инстаграм
Джорджо Армани е шестият най-богат италианец. СНИМКА: Инстаграм

Италия може да се похвали с 13 нови милиардери по време на пандемията, съобщиха медиите. Така броят на супербогаташите стана 49 на Ботуша, твърди класацията на изданието „Форбс”.

“През периода от март 2020 дo ноември 2021 г. броят милиардери в Италия се е увеличил с 13, а общата стойност на богатството на всички милиардери – с 56%, достигайки 185 млрд.евро в края на ноември. 40-та най-богати италиански милиардери притежават богатство, равно на притежаваното от 30 на сто от бедните италианци. Смята се, че техният брой е 18 млн.души в 60-милионна Италия”, съобщи неправителствената организация OXFAM.

Според нея същевременно през пандемията над 1 млн.италианци са затънали в бедност.

Най-богатият италианец си остава Джовани Фереро от едноименната индустрия, произвеждаща крема нутела. Той има 33,3 млрд. долара лично богатство. Втори е собственикът на империята за очила „ЕсилорЛуксотика” Леонардо дел Векио, който е удвоил богатството си от 16 на 32,5 млрд.долара. Трети е Стефано Песина, изпълнителен директор на мултинационална фармацевтична индустрия. Силвио Берлускони е пети със 7,5 млрд.долара. Джорджо Армани е шести, тъй като е обеднял – от предишните 8,9 е слязъл на 7 млрд.долара. Седми е Пиеро Ферари, син на основателя на „Ферари” Енцо.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/