"Диор" превзе площад "Конкорд" в Париж с шоу в Седмицата на модата

22 January 2022
24 часа

Модна къща "Диор" превзе площад "Конкорд" в Париж късно в петък за представянето на колекцията си мъжка мода, като основната тема на спектакъла бе самият Париж, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Модните журналисти бяха на първия ред заедно със знаменитости като Наоми Кембъл. Впечатляващият декор на шоуто от парижката Седмица на модата пресъздаде почти в реални размери моста "Александър Трети" с изображение на вода под него, подавано от плазмен екран. Дефилето, представило мъжката колекция на модната къща, продължи петнадесет минути.

Модели дефилираха в пастелни нюанси в зимна утрин покрай възстановка на моста "Пон Ньоф" и до Музея Орсе, докато на запис звучеше гласа на основателя на бранда Кристиан Диор и размишленията му за модата.

Баретата, този архетипен галски символ, се завърна в колекцията есен-зима на британския дизайнер Ким Джоунс. Парижкият аксесоар е преосмислен, предизвиквайки препратки към прочутата улица "Савил Роу" - Меката на шивачите в родния Лондон на Джоунс.

За да отбележи 75 години, откакто Диор промени лицето на модата през 1947 г., Джоунс се заравя в архивите, за да работи върху оригиналния стил на модната къща като легендарното сако "Bar" на "Диор". За мъжете силуетът му е с британски привкус, скроен леко свободен в десени като каре "Глен", с привнесен уличен стил като сиви сникърси или бели панталони.

СНИМКИ: РОЙТЕРС
СНИМКИ: РОЙТЕРС

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/