Toyota затваря заводи заради пандемията от коронавирус

21 January 2022
Георги Луканов

Заводите на Toyota в Япония ще бъдат затворени от 21 до 24 януари заради пандемията от коронавирус, съобщи местният вестник Nikkei. Мярката ще засегне 21 производствени линии в 11 предприятия, където е установено повишение на заболеваемостта сред работниците.

В резултат на това Toyota ще трябва да намали производствения план, вече веднъж съкратен поради проблеми с доставката на микроелектроника. Според експерти през януари компанията ще произведе с 47 000 автомобила по-малко от очакваното.

Тези дни ще работят само три от 14-те производствени обекта на Toyota в Япония. Сред тях ще е и новият Land Cruiser 300, който стана дефицитен модел почти веднага след дебюта си през юни миналата година - за доставка на всъдехода при поръчка сега се чака цели 4 години.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/