Скандали след избора на Десподов за №1

21 January 2022
БД Онлайн
Десподов е един от лидерите в националния отбор
Десподов е един от лидерите в националния отбор

Изборът на Кирил Десподов за "Футболист на годината" предизвика сериозно недоволство в спортните среди. Крилото на "Лудогорец" изпревари 41-годишния Мартин Камбуров, който през изминалата година подобри рекорда на Петър Жеков за най-много отбелязани голове в елита на българския футбол. Въпреки това Камбуров отново се размина с приза, който за втори път отиде при Десподов. Трети остана Георги Йомов от ЦСКА.

В анкетата гласуваха над 100 спортни журналисти, като и сред тях разочарованите от крайния резултат не са малко.

Изборът провокира някои от футболистите ни да изразят подкрепата си към Камбуров, който според тях е трябвало да бъде избран за щ1. "Срам за футбола", коментира лаконично бившият национал Галин Иванов. Доскорошната звезда на "Левски" Борислав Цонев от своя страна публикува снимка с Камбуров с текст "Номер едно". 

Самият Мартин също не скри разочарованието си от избора на Десподов. Нападателят на "Берое" вече е на 41 години и няма да има повече шансове за отличието, което така и не успя да спечели нито веднъж. "Явно 256 гола не са достатъчни за приза - коментира с горчилка Камбуров. - Благодаря на всички, които са гласували за мен, другите ги разбирам, няма проблем. Успех на всички призьори."

"Нормално е да са разочаровани, както каза Йомов - никой не обича да е трети - заяви от своя страна Десподов. - Искам специално да поздравя Камбуров за рекорда, който постави през 2021 година и мисля, че получава респект от всички хора в България. Поздравявам и Георги Йомов и се надявам от тяхна страна да получа същото спортсменство. Надявам се през 2022 всичко да е окей, да няма контузии. Моята мечта е да играя в Шампионска лига."  Мартин Камбуров

Мартин Камбуров

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/