Нешка Робева: Джокович не е терорист!

16 January 2022
Алексей Гилтяй

Той е доказан престъпник, казва австралиецът Джок Полфрийман

Новак Джокович не е терорист!

Това казва легендарната треньорка и общественик Нешка Робева по повод световния скандал със сърбина в Австралия. Местните власти отново взеха решение да депортират Джокович и да не го допуснат до "Аустрелиън Оупън", което е абсолютна глупост според Робева. Тя изцяло подкрепя Ноле в битката му с австралийските власти.

Нешка Робева е на страната на сърбина
Нешка Робева е на страната на сърбина

"Когато здравеопазването попадне в ръцете на политиците и когато неспециалисти ръководят процесите, се стига до случаи като този с Джокович - казва Нешка пред "България Днес". - Защото на всеки здравомислещ човек не може да не му направи впечатление, че в действителност всичко вече става под техен контрол. Джокович кого заплашва? Освен системата, защото той не й се подчинява. 80% от австралийците били срещу него. И това не го разбирам. Той не ги застрашава. Когато Австралия имаше нужда от помощ при пожарите, той помогна. Всичко това цели едно-единствено нещо - демонстрация на власт.

Джокович вероятно ще бъде депортиран от Австралия
Джокович вероятно ще бъде депортиран от Австралия

Обвиняват го, че не е попълнил правилно декларацията за това къде е пътувал. Аз като състезател и треньор съм пътувала страшно много. Това е една формална декларация. Аз пишех "не", ако не се сетя за последното си пътуване. Ходила съм на австралийските игри с Бианка Панова, спечелихме ги. Българите там са прекрасни хора. Територията на едно състезание от такъв ранг не е територия на една държава, а става територия на света. Трябва да има правила. Те са го поканили, те знаят, че не е ваксиниран. Моят брат с две ваксини влезе в болница. Регистрират го тогава, когато даде положителен тест. Но той може много преди това се е разболял. Никой не може да каже Джокович бил ли е заразен. Какво ги касае тях, че е бил някъде? Абсолютна глупост! Това не е някакъв непознат човек, който да описва къде е бил и да го следят като терорист. Той заплаха ли е за здравето на който и да спортист или някой австралиец? Не е. Хайде австралийците да не се правят на толкова принципни.

Стотици сърби протестират срещу отношението към Ноле
Стотици сърби протестират срещу отношението към Ноле

Не мога да не приветствам Джокович. Всички спортисти трябва да се обединят - спортът не може да бъде управляван от политиците. Те трябва да са посланици на мира, а не кукли на конци на политиците. Има ли COVID - има. Има ли смъртни случаи - има. Но COVID ли е виновен или това, че вместо да се кълнат в Хипократ, лекари и особено политици се кълнат в парите? Притискат ни да се ваксинираме. Ние самите сме длъжни да се организираме и да се пазим. Аз няма да се ваксинирам, но няма и да се блъскам в тълпата. Пазя околните, не съм човек, който вярва в пръскане и чипове. Но не съм и такъв, който вярва в прилепи. Нека политиците да си смъкнат ръцете от здравеопазването! Сега някои ще бойкотират олимпиадата в Китай. Те ли ще се грижат за правата на хората там? Всеки народ трябва да си извоюва правата. Както говорихме против износ на революция, така трябва всички да застанем срещу този внос на демокрация. Всеки народ има народопсихология. Докато той не скочи, значи този начин му харесва. Не отвън да решават.

"България Днес" потърси за коментар и австралиец - Джок Полфрийман, който лежа в затвора у нас, а впоследствие осъди България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Въпреки неговите перипетии с властите в случая той подкрепя действията на властите в родината си.

Джок Полфрийман
Джок Полфрийман

"За мен той е Ковид Джокович - казва Полфрийман. - Или е заразил стотици хора, или има фалшив документ, че е имал COVID. Той е доказан престъпник, защото и двете са престъпни деяния. Този мутра манталитет, че "може да прави каквото си иска, тъй като е богат и известен" е точно същият манталитет, който унищожи Балканите. Австралия пожертва много, за да запази хората в безопасност през последната година, а Ковид Джокович се подигра с всичко, което те са направили, за да защитят болните, старите и уязвимите от смърт и хоспитализация."

Отношение по скандала с Джокович взе и бившият водещ на новинините по "Нова" Богомил Грозев. "И сега какво - рев, драма, обвинения, протести, демонстрации, а той Ганьо си лъгал като пич, мислейки си, че като е добър спортист и има много фенове по света, става Господ и всичко може да си прави. Ами не ставаш, драги ми балканджийо. А признанието не е от гузна съвест, а да спаси кожата да не му резнат визата и за следващите години. Просто австралийските власти са го натиснали, защото върху тях се изля такава помия именно заради измамите на Джокович - бил коронясал, попълни декларация с невярно съдържание и обикалял сред хора с ясното съзнание, че е болен.

Меко казано, безотговорно. Уникален тенисист, но не и Господ. Извините, моь српски друже!"

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/