Григор Димитров: Във фитнеса вдигам 85 кг (Видео)

12 January 2022
24 часа
Григор Димитров
Григор Димитров

Тези дни Григор Димитров е в ролята на екскурзовод. Българската звезда в тениса първо показа в специален клип новия корт за откритото на Австралия, а после разведе виртуално феновете и из фитнеса. 

“И така – намираме се в новия фитнес. Това е машината, на която можете да правите клекове с тежести. С нея това упражнение е доста по-безопасно и затова много играчите я използват. Аз вдигам около 85 килограма. Изглеждам кльощав, но за човек с моите размери това е добро постижение“, коментира шеговито Димитров.

На въпроса кога ходи във фитнеса и по колко време прекарва там по време на турнир, бившият №3 в света отговори: “Зависи. Няколко дни преди мач започваш да намаляваш натоварванията и да правиш повече  “превантивни” упражнения. В такива ситуации обикновено се съсредоточаваш върху краката си – правиш бързи упражнения, чиято цел е да поддържаш скоростта в краката си, тъй като по време на предсезонната пауза тренираме с тежести повече от обикновено, в резултат на което ставаме малко по-сковани и по-бавни“.

В заключение Димитров изтъкна една от най-простите, но и най-важни съставки за всяка качествена тренировка.

“Хидратацията е много важна. Както виждате, тук има тонове вода. Водата винаги е ваш приятел, най-вече в Австралия”, заяви Григор.

Коментари

jokin в 12:17 на 14 Jan 2022
Браво,Грише,но е време,ДА ВДИГНЕШ,КУПА.По леки са.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/