Немска рецепта за греяно вино

27 December 2021
Рецепти за здраве

необходими продукти:

1 бутилка червено вино

50 г кафява захар

50 г мед

малка пръчка канела

2 зърна карамфил

100 мл бренди

кори от 1 портокал и 1 лимон

10 зърна черен пипер

1 зърно звезден анасон

начин на приготвяне:

1 Загрейте виното до кипване заедно с всички подправки, без брендито.

2 Оставете го да изстине до стайна температура. Отстранете подправките и прецедете.

3 Загрейте наново виното, добавете брендито и налейте в предварително затоплени чаши.

Има много рецепти за тази сгряваща напитка. Още от древността е доказана като лек срещу простуда. Може да поднесете греяното вино с резенчета ябълка, сушени плодове или червени боровинки.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/