Най-бързият кючекчия живее на вересия

08 December 2021
Борислав Радославов
Божидар по кожа пред жури и публика
Божидар по кожа пред жури и публика

Години наред не намира работа

Посреща Коледа с 250 лв. задължения в магазина и на студено в квартирата

С 250 лв. вересия в магазина, без работа и без дърва за огрев. Така ще посрещне Коледа и Нова година най-бързият кючекчия в България Божидар Мартинов.

Това разкри пред "България Днес" самият Божидар, който живее в родното си село Краводер край Враца. Там 42-годишният кръшен танцьор едва свързва двата края на квартира при своя братовчедка. Тъй като няма доходи, Мартинов не плаща наем, а поема само сметките, които са от порядъка на 40-50 лв.

Със Сашо Кадиев и Даниел Петканов след участието му
Със Сашо Кадиев и Даниел Петканов след участието му

"Сега нямам и стотинка дори за ток, вода и телефон да си платя. Пуснал съм сивита в цялата община навсякъде, където предлагат работа. Отникъде никой не ми се обажда. Не знам какво да правя. И в чужбина не мога да отида да работя, с какви пари да замина...", ожали се пред вестника Мартинов, който за 40-50 лв. надница цепи дърва и върши каквато и работа да му възложат хора от селото.

"Това е смешно и жалко, при положение че съм толкова талантлив и въртя най-бързите кючеци не само у нас, но и в света", споделя пред вестника Божидар.

Той сащиса жури, публика и зрители на "България търси талант" през октомври 2019 г., изигравайки бесен гьобек върху култовото чалга парче "Зарзават". Тогава Мартинов се появи на сцената на високи токчета и силен грим, наподобявайки Азис в ранните му години.

Божидар дотолкова се разгорещи пред камерите, че остана само по кожа и колан с пендари за кръшните ритми. По време на изпълнението му подобни колани надянаха и ководещите Сашо Кадиев и Даниел Петканов, които също развъртяха снаги и предизвикаха еуфория сред жури и публика.

Въпреки че присъстващите в залата дълго аплодираха на крака Божидар с викове "Още, още", Ицо Хазарта и Любен Дилов удариха хикса на гримирания краводерец и го лишиха от по-нататъшно участие. За сметка на това Катето Евро похвали Божидар и го определи като "нешлифован диамант", който прави страхотно шоу.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/