Деян Донков получи за подарък мотор, но още се учи да го кара (Подкаст)

04 December 2021
Деян Донков
Деян Донков

За първи път на 8 декември в зала 1 на НДК Деян Донков ще изиграе пред софийска публика моноспектакъла “Камбаната”, който е по романа на Недялко Славов. Актьорът вярва, че всеки човек е храм, а чрез спектакъла той ще търси път към човешкото сърце, което камбаната олицетворява. С изпълнения на живо към него на сцената ще се присъединят и музикантите от оркестър “Карандила”. “Исках да завърша с песен, в романа има едно стихотворение и много странно как текстът му пасна перфектно на парчето “Циганска любов”. Не съм някакъв зверски певец, но се крия зад героя Вено, който също не пее като Лучано Павароти, но има емоция, което е по-важно и е добро за финал”, казва Донков в подкаста “24 часа от живота”.

В последната година актьорът се вдъхновява да пише хайку. Първото измисля на къмпинг “Градина”, докато лежи в хамак. Провокират го всякакви неща и не следва строга линия. “Докато репетирах “В очакване на Годо”, ми дойдоха като вдъхновение едно-две изречения. Но може да ме провокира всичко - дете, море и какво ли още не”, обяснява актьорът.

По време на пандемията получава подарък мотор, на който все още се учи да кара. Донков не е от хората, които са фенове на високите скорости. За него шофирането е време за релакс, затова предпочита да кара бавно и с финес.

Нито майка му, нито баща му са актьори, но той решава да кандидатства актьорско майсторство по молба на сестра си, която вижда у него таланта. “По онова време правех повече смешки, отколкото страшки, както обичам да казвам, и мисля, че един ден ще ми е приятно, ако направя нещо, с което да забавлявам публиката, но не с евтин хумор, а наистина забавно”, казва Донков, за когото е важно в днешно време да си оставим време да се обичаме.

За кого бие камбаната днес, на какво иска да научи синовете си и как влиза в “Хамлет” случайно, чуйте Деян Донков днес в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/