Задайте си тези 4 въпроса, преди да се разделите с половинката си

03 December 2021
Вяра Султанова

Имате ли много проблеми с партньора си напоследък? Вече не ви е удобно с този човек или чувствате, че искрата е изчезнала? Мислите ли, че е време да се разделите?

Ако смятате, че раздялата наближава, първо отделете време да помислите дали може да промените нещата, за да имате по-добри отношения. Всички взаимоотношения се променят и е необходимо открито съзнание, за да видите кога е дошло времето за почивка и разговор. Решете заедно кой е най-добрият път и за двама ви.

Раздялата невинаги е правилното решение. Ако не сте сигурни по кой път да тръгнете, задайте си следните въпроси, преди да решите.

1. Този човек и връзката ви с него показват ли най-доброто във вас?
Всички хора и взаимоотношения ни влияят по някакъв начин. Човекът, с когото решите да имате връзка, трябва да ви кара да се чувствате добре. Тази връзка изпълнява ли тази цел, или прекарвате живота си в спорове?
• Симптом, че трябва да се разделите с партньора си, е, когато този човек генерира несигурност или завист, които вие нямате при други обстоятелства.
• Напротив, ако ви кара да се чувствате сигурни, самоуважаващи се и ви вдъхновява да си поставяте нови цели и да ги постигнете, може би е добре да продължите връзката.

2. Защо искате да се разделите с партньора си точно сега?
Ако идеята за прекратяване на тази връзка е възникнала през последните дни, трябва да анализирате откъде идва идеята. Какви неща са се променили през последните месеци, седмици или дни, които изведнъж ви доведоха до това намерение?
Какви нови хора или ситуации има в живота ви сега?
Ако изведнъж сте осъзнали, че вече не обичате партньора си, струва си да прекратите връзката. Въпреки това, ако има други фактори, трябва да анализирате тяхното значение и дали наистина си заслужават.

3. Възможно ли е да направите някакви промени?
Преди да скъсате с партньора си, не забравяйте, че да бъдете с някого предполага определени ангажименти. Следвайки тази идея, установете дали има проблем, който ви води до това решение.

Когато в една връзка има много любов, е лесно да поемете ангажименти, които подобряват ситуацията, което води до точката, в която сте щастливи заедно. Ако в крайна сметка не успеете, поне ще разберете, че сте опитали и ще може да продължите живота си в мир.

4. Наистина ли трябва да се разделя с този човек или просто трябва да отделя малко време?

Всички преминаваме през времена, когато трябва да прекарваме повече време сами. Някои обаче вярват, че да бъдеш във връзка означава половинките да са заедно през цялото време.

Преди да скъсате с партньора си, преценете дали това, от което се нуждаете, е просто малко време далеч от всичко.
Не се страхувайте да помолите другия за това. Това е нормално и много здравословно във всяка връзка. Може да ви изненада да откриете, че сте по-щастливи и по-влюбени от всякога следващия път, когато се видите. Обичайно е ежедневието да ни отегчава и да спрем да се вълнуваме.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/