Гледат да замажат избора на Меси с приз и за Левандовски

02 December 2021
Голмайсторът на “Байерн” Роберт Левандовски може да се сдобие освен с нагарада за най-добър нападател през тази година и със “Златната топка” за миналата.
Голмайсторът на “Байерн” Роберт Левандовски може да се сдобие освен с нагарада за най-добър нападател през тази година и със “Златната топка” за миналата.

Въз основа на принципа да няма обидени и съответно една камара негативни реакции от френското издание “Франс футбол” дадоха анонс, който спокойно може да бъде определен като опит да се позамаже изборът на Лионел Меси за носител на “Златната топка” за 2021 г., който стана факт в понеделник вечерта.

Иначе безспорно гениалният аржентинец изпревари с малко полския нападател на германския колос “Байерн” Роберт Левандовски при журналистическия вот.

Едва ли не с обявяването на победителя от котдивоарската легенда Дидие Дрогба отвсякъде потекоха коментари, които в по-голямата си част бяха негативни. Припомняха се головите постижения на Левандовски, както и вдигнатите с “Байерн” трофеи, които бяха обаче значително по-малко от първата коронавирусна година.

През 2020-а обаче “Франс футбол” реши заради пандемията да не се връчва трофеят за най-добър футболист в Европа.

Самият Меси също в речта си със 7-ата “Златна топка” в ръце подчерта, че Левандовски определено е заслужавал да получи приза през миналата година.

Всичко това накара главния редактор на “Франс футбол” Паскал Фере около 30-ина часа по-късно да заговори за евентуален такъв сценарий.

“Това, което каза Меси, беше добро и умно. Но мисля, че не трябва да вземаме такива решения много прибързано. Трябва да се позовем на принципите на демократичните избори.

Не можем да сме сигурни, че Левандовски щеше да спечели “Златната топка” миналата година. Не можем да знаем със сигурност, защото нямаше избори. Но честно казано, Левандовски щеше да има отличен шанс да спечели миналата година”, сподели главният редактор на популярното френско издание.

Наистина, без да е проведен избор, няма как човек да е абсолютно сигурен в резултатите.

При условие обаче, че “Байерн” спечели всичко, което можеше през миналата година, а гарант за тези поголовни успехи бяха головете на Роберт Левандовски, изходът от вота изглежда очеваден.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/