Лионел Меси взе за 7-и път "Златната топка"

30 November 2021

Звездата на "Пари Сен Жермен" Лионел Меси е носител на най-престижното индивидуално футболно отличие - "Златната топка", за 7-и път.

Годината не беше особено успешна за аржентинеца, но специалистите смятат, че гласуващите са направили реверанс към десетката заради спечелената Копа Америка.

Това бе първият трофей с националния отбор за мъже, като освен това има и олимпийска титла, но на игрите във футбола участват главно младежи.

7 "Златни топки" е рекорд в допитването на френското списание "Франс футбол", като погласникът му Кристиано Роналдо има 5 трофея, а тази година остана едва 6-и.

Втори за 2021 г. остана полският таран на "Байерн" Роберт Левандовски.

Миналата година той бе фаворит за "Златната топка", но надпреварата бе отменена заради пандемията от коронавирус.

Организаторите сметнаха тогава, че участниците са поставени в неравностойни положение, защото някои първенства бяха прекратени, а други спрени временно или съкратени.

Трети е натурализираният бразилец Жоржиньо от "Челси", който стана европейски шампион с Италия през лятото.

Левандовски взе наградата за най-добър нападател, а вратарят Джанлуиджи Донарума - приза "Лев Яшин".

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/