След нокаута: Благодаря на Багата!

30 November 2021
Кубрат Пулев
Кубрат Пулев с шампионския пояс на Triad combat и звездата ни в ММА Благой Иванов-Багата след победата в Арлингтън
Кубрат Пулев с шампионския пояс на Triad combat и звездата ни в ММА Благой Иванов-Багата след победата в Арлингтън

Кубрат Пулев постъпи като Гай Юлий Цезар. Качи се на нестандартния триъгълен ринг, видя за какво става въпрос и победи. Не само победи, но направо унищожи напомпания с излишно самочувствие съперник.

Само за 115 секунди в рамките на първия рунд двукратният претендент за световната титла по бокс в тежка категория спечели с технически нокаут мача си с бившия шампион в смесените бойни изкуства Франк Мир в Арлингтън, Тексас. Двубоят бе от новия формат Triad Сombat, в която има елементи от бокс и ММА.

Поредица от тежки удари на Кобрата принуди американския му съперник да се загуби реална представа къде се намира. Като видя в какво състояние се намира Мир, българинът спортсменски спря да го атакува, но трябваше да мине време, преди съдията Дан Миралиота да прекрати мача.

Точно действията на рефера предизвикаха бурна реакция сред медии и фенове по целия свят. Според тях Миралиота

е трябвало да

спре двубоя по-рано

и да предотврати решителната атака на Пулев. Някои журналисти дори коментираха, че съдията едва ли не е чакал българският боксьор да убие съперника си и тогава да вземе решение.

“Съперникът ми е много добър и го уважавам, той е шампион в ММА. Но бях прекалено добър, прекалено бърз за него и той изобщо не виждаше ударите. Това е невероятен нов формат и може би това е бъдещето. Не очаквах толкова бърза победа. Спортът е по-различен - по-малък ринг, по-малки ръкавици, различни правила. Нямаше как да подценя ситуацията.

Подготвях се с Благой Иванов за клинчовете, направихме много спаринги. Благодаря му за хубавата подготовка. Не беше лесно, защото самият спорт е нов и не знае човек какво да очаква и как ще се развият нещата”, коментира по-големият от братята Пулеви на пресконференцията след галата.

Благой Иванов-Багата е българската звезда в ММА и помогна на Кубрат в тренировките преди Triad Сombat.

Шоуто в Тексас всъщност бе мач между отбора на боксьорите и този на състезателите в смесените бойни изкуства. Капитани бяха съответно Шанън Бригс и Куинтън Джаксън, който се опита да обясни, че Мир е бил контузен, но излязъл на ринга, за да провали битката.

“Според мен боксьорите победиха, нищо че момчетата от ММА спечелиха повече мачове. Просто основната битка е много важна. Уважавам те, г-н Джаксън, но боксьорите спечелиха. Къде е твоят човек (Франк Мир), защо не му се обадиш. Уважавам ММА бойците, но

боксът е на

по-високо ниво

и те си мечтаят някога да го стигнат. Докато боксьорите може да се поучат известно време и да свикнат с ММА. Бил съм се два пъти за световните титли и винаги съм имал възможност с екипа ми да проверим ринга предварително, а сега това не беше така и бях много учуден защо.

Но тук имат различен стил и различни правила, според мен битките в триъгълен ринг са бъдещето и трябва да останем с тях и да ги разпространяваме по света. За мен е удоволствие, че спечелих първия шампионски пояс в Triad Сombat”, каза още Пулев.

Двубоят му бе първи след този срещу британския шампион Антъни Джошуа. През декември миналата година Кубрат загуби и се прости с амбициите си за световна титла. В предишния си опит да спечели пояс българският боксьор бе нокаутиран от украинеца Владимир Кличко през 2014 г.

Миналата седмица мениджърът на Пулев - Ивайло Гоцев, съобщи, че води преговори за мач в тежка категория срещу непобедения британец Джо Джойс.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/