Плюсовете на ремонта през зимата

27 November 2021
Идеален дом

Какво кара все повече хора да отделят време за ремонт през зимата? В днешните времена отговорът е ясен – това е сезонът, в който може да се икономиса някой лев от тази неизбежна за всеки дом работа.

Ако материалите се купуват през януари-февруари, излизат на сметка. Тогава и мебелите са с по-достъпни цени, продавачите правят големи отстъпки. Това важи и за труда – ремонтът през зимата няма да е толкова “солен”, както през активния сезон.

Цената му е с около 20% по-ниска от тази през лятото.

Важни изисквания са в помещението да се поддържат постоянно 20 градуса и да се лишите от сериозни мокри процеси. Какво може да си позволите през студените месеци, без да се притеснявате, че ще сбъркате някъде?

Независимо че зимният ремонт е по-малък по обем, постарайте се да се сдобиете с договор с изпълнителя.

Много фирми бързо изчезват от пазара, така че трудно може да им се търси отговорност, ако нещо не са направили както трябва. Майсторите на свободна практика никак не обичат да са обвързани документално. За бюджета също трябва да се помисли.

Пресметнете финансовите си възможности, колкото и да ви се струват малки работите за извършване – все пак няма да се събарят стени, да се правят шпакловки и мазилки, да се подменят керемидите на покрива и други сериозни действия, както се казва в здравеопазването, “планово”.

Трябва да си даваме реални срокове, защото всеки процес има технологично време. Например латексът съхне за... часа, мазилките – за... часа. А с паркет не се захващайте – ако е естествен, му трябват до 6 месеца за изсъхване. Иначе върху бързо изсъхваща замазка на пода може да се сложи ламиниран или трислоен паркет. Подходящ за бърз ремонт е гипскартонът, при който се избягват всички мокри процеси.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/