Как кръвната група се отразява на характера ни

28 November 2021
Боби Найденов

Характерът на човек се формира независимо от неговата възраст, раса или пол. Полага се от момента на зачеването и до голяма степен зависи от родителите и техните нагласи. Японски изследователи изложиха теорията, че нашият характер, наклонности и привързаности до голяма степен зависят и от кръвната ни група.

Какви функции имат собствениците на различни групи

група 0

Това са енергични и общителни хора, които обикновено имат добро здраве и силен характер по природа. Те показват устойчивост към неврози, склонност към бързо възстановяване на енергията. Те са доста емоционални, ефективни, стремят се към успех и предпочитат да бъдат лидери. Недостатъците им включват ревност, известна суета и повишена амбициозност, но въпреки това от тях стават страхотни приятели.

група А

Тези хора проявяват старание и ангажираност, съвестно изпълняват възложената им работа, могат да работят ефективно дори в стресови ситуации. Чудесни приятели са и са хора с разнообразни интереси. Те предпочитат реда, спокойствието и хармонията преди всичко. Притежават чувствителност, търпение и добронамереност. Недостатъците са прекомерният перфекционизъм, понякога те са твърде упорити и не могат да се отпуснат.

група B

Представителите на тази кръвна група притежават деликатност, чувствителност, спокойствие, но имат високи изисквания както към себе си, така и към другите. По принцип това са по-скоро егоистични хора, които се стремят да живеят само по собствените си правила и предпочитат околните да изпълняват желанията си. Те имат добро въображение, достатъчно гъвкави са и лесно се адаптират във всяко общество. Мощни индивидуалисти с изключителни творчески способности, те могат да постигнат много, но склонността към независимост може да се превърне в тяхна слабост.

група AB

Тяхната бурна емоционалност и чувствителност често надделяват над здравия разум. Те се наричат мислители. Наслаждават се на любовта и уважението на приятели и близки. Никога не им е скучно, притежават добронамереност, такт и справедливост. Недостатъците им се състоят в това, че понякога са твърде остри, трудно им е да вземат решение.

И още

Представителите на групата 0 е полезно да се занимават с физическа активност, добре усвояват говеждо и пилешко месо, а лошо тестените продукти. Хората с кръвна група А трудно понасят всякакви алкохолни напитки, тялото им по-добре усвоява вегетарианска храна. Специалистите препоръчват за тези с група B да консумират агнешко и заешко месо. За хората от четвъртата група основата на храненето трябва да бъде млечните продукти, агнешкото, зеленчуците и плодовете.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/