Лека почистваща напитка за черния дроб

26 November 2021
Рецепти за здраве

Тази рецепта за детокс ще помогне за прочистването на черния дроб. Тя е подходяща за вегани, не съдържа глутен, нито млечни продукти и рафинирана захар.

Основната съставка в нея е цвеклото. Как това растение може да помогне за очистването на черния дроб?
Ето някои от предимствата на цвеклото:

- Понижава кръвното налягане
- Увеличава издръжливостта, така че може да тренирате за по-дълъг период от време
- Подобрява притока на кръв
- Увеличава енергията
- Понижава кръвната глюкоза
- Премахва токсините от черния дроб
- Помага при възпаление

Добавихме към тази рецепта още няколко интересни съставки, които също имат невероятни свойства, засилват ползите от цвеклото и подобряват вкуса на напитката. Джинджифилът е противовъзпалителен, добър за храносмилането, понижава кръвната захар, полезен за здравето на мозъка. Кориандърът е отлично средство за отстраняване на тежки метали от тялото, намалява кръвната захар, има благоприятен ефект върху храносмилането и намалява тревожността. Ябълките предотвратяват рак на черния дроб, полезни са за здравето на мозъка и регулират кръвната захар. Лимоните имат почистващ ефект, спомагат за предотвратяване на увреждане на черния дроб. Целината намалява възпалението, повишава имунитета и помага в борбата с рака. Краставиците блокират вредните свободни радикали, хидратират, намаляват кръвната захар.

Рецепта
(2 порции)

300 г варено цвекло
1 връзка кориандър
2 ябълки
2,5 см резен пресен джинджифил
1 обелен лимон
2 стръка целина
2 малки краставички без семената

Прекарайте всички съставки през сокоизстисквачка. Изсипете в чаши. Консумирайте веднага и не забравяйте да готвите с любов.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/