Рони Ромеро: Наполовина българин съм и няма да е странно да съм на Евровизия (Обзор)

25 November 2021
Цветелина Шенева
Славин Славчев, Иво Стефанов, Стоян Янкулов-Стунджи, д-р Милен Врабевски, Рони Ромеро, Бисер Иванов и Димитър Сираков (от ляво на дясно) са в групата, която ще представи България на Евровизия догодина.
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Славин Славчев, Иво Стефанов, Стоян Янкулов-Стунджи, д-р Милен Врабевски, Рони Ромеро, Бисер Иванов и Димитър Сираков (от ляво на дясно) са в групата, която ще представи България на Евровизия догодина. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Intelligent Music Project, в която пее и вокалистът на “Рейнбоу”, забива рок на голямата сцена в Торино

Не ми е странно да представям България. Роден съм в един континент, израснал съм в друг, а от 3 години се чувствам наполовина българин и София е вторият ми дом. Така чилийската рокзвезда Рони Ромеро, който е настоящият вокалист на “Рейнбоу”, обяви участието си в Евровизия, където ще представи България.

Ще го направи с другата супергрупа, от която е част вече 3 години - българската рокбанда Intelligent Music Project. В нея Ромеро не е единствената звезда. На барабаните е Стоян Янкулов-Стунджи, който е своеобразно явление за Евровизия, след като ще участва за трети път. През 2007-а и 2013 г. той се явява с прочутия си дует с Елица Тодорова. В групата е и певецът Славин Славчев - победител в “Х Фактор”, който и ще свири на китара. На сцената ще излязат още басистът Димитър Сираков, Иво Стефанов на клавишните и Бисер Иванов - китаристът, когото Саймън Филипс обяви за наследник на Дейвид Гилмор.

“С нашите партньори от БНТ вярваме, че този международен, но в основата си напълно български проект, работещ изцяло за името на България по света, ще представи повече от успешно страната ни на предстоящото издание на Евровизия. Вече над 10 години с екипа ми работим на най-високо световно ниво”, обясни д-р Милен Врабевски. Той не само е създател на Intelligent Music Project, но е автор на всички парчета от шестте албума на групата досега.

Врабевски и групата му кандидатстват в конкурса на БНТ за Евровизия с шест свои парчета. Избрана е песента Intention (“Намерение”), в която няма нищо баладично, а е с истинско рокзвучене и смислено послание. В основата ѝ е въпросът за вътрешната борба на всеки с остарелите модели на вяра и поведение, които го дърпат назад.

Песента и клипът ѝ ще бъдат показани в началото на декември, а веднага след това Intelligent Music Project ще я представят на минитурне. Евровизия 2022 ще се състои в Торино, Италия.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/