Багата готви Кобрата за мача с Франк Мир

18 November 2021
БД Онлайн

Благой Иванов-Багата ще готви Кубрат Пулев за предстоящата битка срещу бившия шампион на UFC в тежка категория Франк Мир (САЩ). Зрелището по правилата на новата бойна верига "Траяд Комбат" ще се проведе на 27 ноември. Домакин е 40-хилядният стадион "Глоуб Лайф".

Кобрата вече е в Лас Вегас. Той пристигна в неделя и веднага се захвана да тренира.

Правилникът на предстоящата битка е доста по-различен от обичайните професионални боксови мачове. Той позволява да се нанасят удари с една ръка в клинча.

"Спортът е много интересен. Ще се види кой е по-добрият боец - заяви 40-годишният софиянец. - Харесвам клинчовете. За мен това е добре. Защото в бокса при клинчовете ударите са забранени. Понякога ги пускам. Мир е невероятен ММА боец, има огромен опит в смесените бойни изкуства. "Траяд комбат" е нещо ново и за него. Знае повече от мен за играта в клинч. Както и други неща, които не са разрешени в бокса. Не обичам да говоря какво ще направя. Това е малка война. Със сигурност ще бъде интересно, защото съм комбинативен и мога да правя всичко. Добре съм подготвен. Имам доста мощ. Чувствам се страхотно, че ще се бия с него, защото е велик боец. Ще му бъде тежко."  Благой Иванов-Багата

Благой Иванов-Багата

Франк Мир разкри своята тактика на първото медийно събитие преди срещата. Той е наясно, че няма много шансове, ако битката се проведе на далечна дистанция. Американецът има един боксов мач, в който загуби убедително по точки в 6 рунда от Стив Кънингам по-рано през годината.

"Ако Кубрат съумее да върви назад и да използва водещата ръка, няма да ми е лесно - смята Франк Мир. - Но понякога забравя да пуска удари. В мача с Джошуа англичанинът вкара ъперкът, който зашемети Кубрат. Джошуа е световен шампион. Пулев се опита да се върне в мача. Показа сърце."

Франк Мир замени оригиналния съперник на Пулев - Витор Белфорт. Бразилската легенда е с около 30 кг по-лек от американеца.

"Обадиха ми се преди две седмици. Знаех, че ще имам мач на същата галавечер, но срещу друг съперник - Александър Флорес - разказа Франк Мир. - Бях гледал мачове на българина. Това беше крачка нагоре към основния мач. Исках да се отзова на предизвикателството. Кубрат е по-опасен боец от Флорес."

Франк Мир тренира с бойци, които участват в шоуто "Бокс без ръкавици", в което състезателите се налагат с голи ръце.

"Готвех се и с боксьор, който е висок 198 сантиметра. Неговият стил е като на Кубрат - похвали се американският ветеран. - Сега през последните две седмици искам да се бия с някой, който ще бяга от клинчовете. Знам, че Кубрат ще работи с водещата лява ръка и ще пуска дълги десни."

Пулев не се е поколебал, когато са се обадили с оферта да участва в новото шоу "Траяд Комбат".

"За мен е интересно, защото харесвам новите предизвикателства. Имам нужда да се бия. Затова казах добре. Не мислех много. Само ден. След това приех - допълни Кобрата, който няма проблем със смяната на съперника. - Бойците са различни, но и двамата са с обратни гардове. Едни и същи килограми са. Големи са. Най-важното е как съм подготвен. А аз се чувствам, че съм добре подготвен. Обадиха ми се не толкова отдавна, но тренирам всеки ден."

"Металика" пеят цяла вечер

Рок легендите "Металика" ще имат пълен концерт по време на бойната галавечер на 27 ноември. Организаторите искат да съчетаят музика и екшън. Песните ще звучат между мачовете.

Билетите за зрелището са между 50 и 300 долара. Очаква се целият стадион да бъде разпродаден.

Франк Мир и Кубрат Пулев с усмивка прегърнаха идеята тяхната битка да бъде подгрята от "Металика".

"Моята съпруга се занимава с музика. Когато се сваляхме, имах само един диск с музика. Той беше на "Металика". До ден днешен тя се шегува с мен за това", разказа Франк Мир.  Вокалистът на "Металика" Джеймс Хетфийлд

Вокалистът на "Металика" Джеймс Хетфийлд

Битката е в 9 рунда

Сблъсъкът между Кубрат Пулев и Франк Мир ще бъде в девет рунда. Всеки един от тях ще бъде по две минути. Паузите ще са по минута.

"Времетраенето е по-лесно, отколкото бокса. Защото в бокса е 12 рунда по 3 минути. Трудно е там. Сега е различно. Темпото ще бъде друго", сподели Кубрат Пулев.

Регламентът допада и на Франк Мир. През последните две години той тренира с бойци, които участват във веригата "Бокс без ръкавици", където рундовете също са по две минути.

Битката ще се проведе на триъгълен ринг. Всяка от страните ще бъде с размер между 7,40 и 8 метра.

"Не тренирам в триъгълен ринг, но се готвя на наистина малък ринг. Едно и също е. Никой не знае какъв е този триъгълен ринг. Не мисля, че е по-различно", каза Пулев.

Сред позволените удари с юмруци са чукове от горе надолу и спининг бекфист със завъртане на тялото и попадение с обратната страна на ръкавицата, чийто размер е 8-унции.  Мир е доволен от правилата

Мир е доволен от правилата

Няма да спира с бокса

Кубрат Пулев няма намерение да спира с професионалния бокс. Той разкри, че се е готвел за мач в края на 2021-ва, преди да му се обадят от организацията "Траяд комбат".

"Сега планирам да имам боксов мач в началото на следващата година. Ще видим как ще се развият нещата тук", обясни Кобрата.

Според наблюдатели хонорарът на Кубрат за тази среща е в диапазона между $250 000 до $500 000.  Пулев ще се бие в боксов мач догодина

Пулев ще се бие в боксов мач догодина

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/