Илън Мъск е най-богатият в света, спечели още 14 млрд. долара само за ден

26 October 2021
Георги Луканов

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск стана по-богат с 14 милиарда долара и вече е най-богатият човек в света. Според списанието Forbes никога досега не е имало човек с толкова много пари.

Пазарната оценка на Tesla премина границата от 1 трилион долара след излизането на новината, че компанията за отдаване на автомобили под наем Hertz ще поръча 100 000 електрически коли Tesla Model 3. Сделката ще бъде реализирана в следващите 14 месеца, като за целта ще бъдят инсталирани и хиляди зарядни станции по целия свят. 

Компанията на Мъск се присъединява към други няколко гиганти, оценени на над 1 трилион долара, сред които са Apple, Amazon и Microsoft. Малко под тази граница все още е Facebook.

Tesla е едва петата американска компания, която някога е струвала над 1 трилион долара (около 860 млрд. евро). Мъск притежава 21 процента от акциите на Tesla и нетното му състояние се оценява на 249 милиарда евро.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/